Røkt New Zealand Lammelår Oppskrift
Denne røkt New Zealand -etappen av lamoppskrift er resultatet av mye forskning. Jeg sjekket forumet, og kom med et tips eller to. Deretter sjekket jeg også Jamisons S&S for oppskrifter og en tredje kilde. Det var en av Wolfgang Pucks kokebøker (Jepp, The Hollywood Guy). I et nøtteskall kombinerte jeg tipsene, og et par forskjellige oppskrifter og kom med noe som var det beste lammet enten meg selv, min kone eller noen venner som vi hadde over til middag, hadde noen gang hatt.
Ingredients
Marinade:
1 kopp olivenolje
10 fedd hakket hvitløk
¼ kopp soyasaus
1 kopp eplecider (gamle Wolfgang anbefaler granateplejuice, men sies å bruke cider som backup)
3 ss havsalt
Noen rister av kvernet pepper
Preparation
Bland sammen marinadeingrediensene og gni dem inn i lammelåret.
Bruk en baster for å få marinaden inn i hulrommene, men ikke klipp strengen som holder steken sammen.
Legg lammet i en ziplock-pose på literstørrelse eller tilsvarende, hell i resten av marinaden og sett den i kjøleskapet minst over natten.
Neste dag, forvarm røykeren til ca 200ºF, og ha i 2 timer med pecan og 1 time med eplepukker.
Ta lammet ut av posen og legg det, mens marinadepartiklene fortsatt er festet til det, i røykemaskinen.
Røyk lammet til innvendig temperatur er 140ºF (ca 3 - 3 ½ time).
Merk: Jeg la en rund kakeform av metall under lammet for å fange opp drypp til saus, og det fungerte som en sjarm.
Legg lammet på den andre ristplassen fra toppen, og sett pannen 2 ristplasser ned. Røykstrømmen så ikke ut til å bli påvirket i det minste.
Når temperaturen når 140ºF, ta lammet ut og pakk det pliktoppfyllende inn i folie, deretter et håndkle, og legg det i en kjøler.
Ta dryppene fra pannen i røykemaskinen og legg dem i en kjele.
Tilsett hakket løk, kok til de er myke og tilsett litt melk med maisenna i for å lage en saus.