Smoked Boar Ham Recipe
Making ham always seems to be an art of some sort. However, after a few trail runs, you are able to make your own ham and you will taste the difference 100%. Follow this step by step recipe and you will find that even making ham can be done by everyone. So get that Bradley smoker going and let us know how it turned out!
Now this recipe can easily be applied to a raw pork ham, if you can’t get your hands on any boar
Ingredients
En villsvinskinke, skinnet med bein
For saltlake:
4 L vann
1 kopp kosher salt
1 kopp sukker
2 ss kur #1
3 kanelstenger
2 ts anisfrø
10-12 nellik
8 laurbærblader
2 ss tørket dill
2 ss sennepsfrø
2 ss pepperkorn
1 kopp honning/lønnesirup
Preparation
Kok opp ingrediensene til saltlaken slik at salt og sukker er fullstendig oppløst.
Avkjøl saltlake natten over i kjøleskapet.
Senk skinke i saltlake i en ikke-reaktiv beholder (plast eller keramikk), og pass på at skinken er helt dekket.
Saltlake skinke i 14 dager i kjøleskap.
Skyll av overflødig saltlake.
Kok opp en stor kjele med vann og hell over skinke. La stå under vann i 20-30 minutter.
Klapp tørk.
Røyk skinke i røykesett mellom 200-250°F med lønnebisquetter til en indre temperatur på 150°F er nådd (ca. 4-5 timer). Mens skinken ryker, pensle lett med honning eller lønnesirup hver eller annen time
Avslutt i ovnen ved 375°F til en indre temperatur på 160°F, pensle med honning eller lønnesirup hver halve time.
La avkjøle i 15-30 minutter før du skjærer i skiver.