![P10 Smoked Duck Breast](http://bradleysmokers.no/cdn/shop/articles/duck.jpg?v=1693927293&width=1500)
P10 Røkt and Bryst
Resultatet er deilig.
Ingredients
2 Andebryst
Saltlake:1L vann
25,5 g salt
25,5 g brunt sukker
+ eventuelle aromater du velger. Vi brukte:2 fedd hvitløk (basket/mørtet)
2 laurbærblader
1 ts sorte pepperkorn
1 kvist timian
Denne lakeoppskriften er laget for 2 x 125 g andebryst ved å bruke en 2 % likevektslake, men kan skaleres for så mange du ønsker å lage mat ved hjelp av en likevektslakekalkulator.
Preparation
Metode:
Ha alle saltlakeingrediensene i en stor panne og varm gjennom til saltet har løst seg opp, og la det avkjøles. Når de er avkjølt, salter du andebrystene i 16-24 timer, skyll deretter av og tørk med et kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 2 timer.
Sett P10-røykertemperaturen til 115C.
Når andebrystene har tørket ut og er klare til å lage mat, setter du P10-røyken til å starte. Vi liker å bruke frukt- eller nøttetre med and som eple, kirsebær eller hickory.
Legg andebrystene dine i P10-røykeren for å røyke i ca. 1,5-2 timer for å oppnå ønsket indre temperatur på 62-65C, avhengig av foretrukket ferdighet. Vi liker å fjerne ved 62C og la hvile i 15 minutter.
På dette tidspunktet kan du velge å:Nyt andebrystet varmt som det er
Stek i panne for å sprø huden
La avkjøle og nyt oppskåret kaldt
kirsebær
Tre
![Kirsebærbisquetter for Bradley Smokers](http://bradleysmokers.no/cdn/shop/files/48-Bisquette-Box-Cherry-e1580763731249_59446636-f772-4fa8-8391-03aaf2cb0aa6.png?v=1693468694&width=533)
Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now