P10 Helrøkt Fasan
Røkt fasan er et utmerket alternativ til kylling.
Ingredients
1 hel fasan
Saltlake:2L vann
54,1 g salt
54,1 g brunt sukker
+ eventuelle aromater du velger. Vi brukte:1 ts einebær
2 laurbærblader
1 ts sorte pepperkorn
1 kvist timian
Denne saltlakeoppskriften er laget for 1 x 650 g fasan ved å bruke en 2 % likevektslake, men kan skaleres for så mange du ønsker å lage mat ved hjelp av en likevektslakekalkulator.
Preparation
Metode:
Ha alle saltlakeingrediensene i en stor panne og varm gjennom til saltet har løst seg opp, og la det avkjøles. Når den er avkjølt, salt fasanen i 16-24 timer, skyll deretter av og tørk med kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 2 timer.
Når fasanen din har tørket ut og er klar til å røyke, setter du P10-røykeren til å røyke uten varme. Vi liker å bruke frukt- eller nøttetrær med fasan, for denne oppskriften brukte vi Hickory, men du kan bytte inn eple eller kirsebær for like deilige resultater.
Ha fasanen i P10-røykeren og la det ryke i 3 timer.
Etter 3 timer med røyk, sett P10 røyketemperaturen til 160C.
La fasanen røyke i ca. 1,5-2 timer for å nå ønsket indre temperatur på 72C og la den hvile i 20-30 minutter.
eple
Tre
En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.
Shop Now