elk sausage in serving bowl

Røkt Elk Landjæger -pølser Oppskrift



Landjæger er en tørket pølse, ofte laget med storfekjøtt og svinekjøtt. Det er bra som en reisemat, fordi den ikke trenger å bli nedkjølt.

Ingredients

2 Lb elgkjøtt

½ Lb svine-/svinfett

25 G kosher salt

1 ss sort pepper

9 G perlesukker

1 ts hvitløkspulver

1 ts allehånde

1 ts karvefrø

1 ts malt koriander

½ ts sellerifrø

1 ts cayennepeper

3 G kur N.2

80 ml vann

4G Mondostart-kultur

Bradley Smoker Alder Bisquettes

Preparation

Kjøtt og fett i terninger.

Kombiner kjøtt med alle krydder, krydder, vann og Cure N.2.

Mariner over natten.

Legg kjøttet i fryseren og klargjør kjøttkvernen.

Bløtlegg svinetarm i ferskvann.

Grovkvern kjøtt og fett sammen og sett tilbake i fryseren.

Skyll tarmen og klargjør pølsestopperen.

Tilsett Mondostart-kultur og bland grundig.

Fyll pølsetarm og vri av til lenker.

Steriliser en nål og stikk eventuelle lufthull.

La pølser stå i romtemperatur i 1-2 timer.

Fermenter pølse i 48 timer på et rent, forseglet sted med høy luftfuktighet og en temperatur på 71 °F.

Kaldrøykpølser med orbisquette i 3 timer.

Fjern fra røyker og plasser i tørkekammer i 2 uker, oppretthold en lav temperatur (54 – 60 °F) og en relativ fuktighet på 80 %.

Oppbevares i kjøleskap eller fryser.