Røkt Elk Landjæger -pølser Oppskrift
Landjæger er en tørket pølse, ofte laget med storfekjøtt og svinekjøtt. Det er bra som en reisemat, fordi den ikke trenger å bli nedkjølt.
Ingredients
2 Lb elgkjøtt
½ Lb svine-/svinfett
25 G kosher salt
1 ss sort pepper
9 G perlesukker
1 ts hvitløkspulver
1 ts allehånde
1 ts karvefrø
1 ts malt koriander
½ ts sellerifrø
1 ts cayennepeper
3 G kur N.2
80 ml vann
4G Mondostart-kultur
Bradley Smoker Alder Bisquettes
Preparation
Kjøtt og fett i terninger.
Kombiner kjøtt med alle krydder, krydder, vann og Cure N.2.
Mariner over natten.
Legg kjøttet i fryseren og klargjør kjøttkvernen.
Bløtlegg svinetarm i ferskvann.
Grovkvern kjøtt og fett sammen og sett tilbake i fryseren.
Skyll tarmen og klargjør pølsestopperen.
Tilsett Mondostart-kultur og bland grundig.
Fyll pølsetarm og vri av til lenker.
Steriliser en nål og stikk eventuelle lufthull.
La pølser stå i romtemperatur i 1-2 timer.
Fermenter pølse i 48 timer på et rent, forseglet sted med høy luftfuktighet og en temperatur på 71 °F.
Kaldrøykpølser med orbisquette i 3 timer.
Fjern fra røyker og plasser i tørkekammer i 2 uker, oppretthold en lav temperatur (54 – 60 °F) og en relativ fuktighet på 80 %.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.