Røkt bakken Teriyaki Venison Jerky Oppskrift
Historisk sett var rykkende kjøtt det viktigste bevaringsmiddelet før kjøling. Ekte rykk er tørket kjøtt, som tidligere ble saltet i en tung saltløsning. Faktisk kommer ordet ‘rykk’ fra det gamle spanske ordet ‘charqui’ som betyr tørket kjøtt.
Ingredients
1 kg (2 lb) malt viltkjøtt
30 ml (2 ss) bordsalt
30 ml (2 ss) brunt sukker
60 ml (4 ss) teriyakisaus
Valgfritt krydder pepper
Preparation
Bruk hendene og bland alle ingrediensene inn i kjøttdeig jevnt og grundig.
Sett i kjøleskapet over natten.
Neste morgen, bruk en rykkete pistol eller rull kjøttet i strimler som ikke er mer enn 3/16′ tykke, legg på smurte røykebrett.
Røykemetode:
Plasser i Bradley Smoker, med spesialblandingssmaksbisquetter. Med temperaturen ikke høyere enn 55 °C til 65 °C (140 °F til 150 °F), røyk i ca. 4 timer. Ikke plasser vann i dryppgryten og sørg for at spjeldet på toppen av Bradley Smoker er vidåpent.
Å servere:
Dette kan betraktes som "lett" rykkete, siden det gir smaken av rykkete uten alt saltet. Server som forrett eller snacks. Den blir seig som tradisjonell jerky.
Bytt ut kvernet rødt kjøtt, for eksempel biff eller bøffel med viltkjøtt.