Smoked Pulled Lamb Shoulder

Røkt Pulled Lammeskulder

Dan Shahin

Denne oppskriften er for en pulled lammeskulder i persisk stil – du kan bytte ut krydderne i marinadeblandingen for å lage den smaksprofilen du ønsker.

Ingredients

1 Lammeskulder

Marinade/Rub:

4 hvitløksfedd finhakket

1 ss malt koriander

1 ss malt spisskummen

2 ss Extra Virgin Olivenolje

2 ss granateplemelasse

1 ss Sumac

2 ts paprika

1 ts malt kardemomme

1 ts kanel

1 ts tørket limejuice og -skall av 2 lime

450 g gresk yoghurt

Braising væske:

500 ml granateplejuice

500 ml lamme- eller kyllingkraft

2 ss granateplemelasse

2 ss honning

1 stort glass rødvin

Saft fra 1 lime

Preparation

Metode:

Kombiner alle marinadeingrediensene i en bolle og bland til en pasta og fordel jevnt over hele lammeskulderen. Gjør dette 12-24 timer før du røyker for best resultat.

Sett røykeren til 110C og fyll på med hva som helst Bradley Flavour Bisquettes® du velger. Vi brukte Cherry da vi elsker dette med lam.

Når temperaturen er oppe, tilsett lammet og la det ryke med en drypppanne under for å fange opp alle de vakre juicene.

Kombiner alle de flytende ingrediensene i en stekepanne, kok opp og la det småkoke i 10 minutter, og sørg for at de er varme når de brukes i trinn 5.

Etter 4 timer tar du lammet ut og setter deg i et brett med den flytende braiserende folien over toppen for å forsegle det. Legg deretter lammet tilbake i røykeovnen med røykinnstillingen slått av med bare varme (110C) i ytterligere 4-5 timer timer eller til den indre temperaturen viser 95C.

Når lammeskulderen har nådd en indre temperatur på 95C etter ca. 8-9 timer skal den være veldig mør. Ta den ut av røykeovnen, hell stekevæsken tilbake i pannen og la lammet hvile i det foliedekkede brettet i minst 30 minutter.

Reduser hjernevæsken til sauskonsistens - den skal dekke baksiden av en skje pent når den er ferdig.

Etter en god hvile skal lammet falle av benet. Trekk kjøttet og bruk stekevæsken som saus.

Du kan servere dette med alle de vanlige stekemiddagspyntene, eller du kan holde den mer avslappet denne påsken og servere den som en wrap som vi har gjort med noen hjemmelagde flatbrød, fersk mynte og koriander og en fin skje med gresk yoghurt. Helt deilig og fin en enkel.

kirsebær
Tre

Kirsebærbisquetter for Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.

Shop Now