Røkt vilt Bonfire Bangers
Så med Halloween og Bonfire Night nært forestående tenker jeg at mine lokale viltpølser fortjener å bli røkt for anledningen for å gi en fin vri på det som kan være veldig grunnleggende uteservering.
Ingredients
Preparation
Servert med dekadent kremaktig hvitløksmos og søt, karamellisert løk, eller med læraktige jakkepoteter, vil disse fete viltpølsene med røyksmak bli verdsatt av alle. Og sesongbasert toboot!
Jeg har nylig flyttet til Frome og en slakter har beleilig åpnet her som selger utmerket lokalt biff og slikt, men det var de sjenerøst fete viltpølsene som fanget øynene mine. Jeg kjøpte 24 for å røyke og fryse noen til senere! Du kan selvfølgelig varmrøyke, men jeg kaldrøykte dem i en time i Bradley Smoker - med kaldrøykadapteren - og med min favoritt, eikebisquetter.
Spred fra hverandre over rist for å få røyking hele veien.
Storrøykere kan velge å la stå lenger, men jeg liker ikke å overvelde kjøttet, jeg vil bare forbedre det.
På bålkvelden kan du deretter grille, steke, eller - som jeg gjør - steke på et brett i en ovn på 200°C, penslet med olivenolje (viltkjøtt er beryktet for sin magre, så litt olje eller smør hjelper) og snu et par ganger til den er brun og gjennomstekt.
Og for serveringsforslagene...
Pølsene vil ta 20-30 minutter å tilberede.
Pakk et hvitløkshode, halvert horisontalt for å avsløre fedd, i samme ovn som bangersene i en foliepose med olivenolje og fjern etter ca. 30 minutter når hvitløken er myk og mør).
Skrell og halver store hvite løk i mellomtiden og stek sakte i en sautépanne med smør og olje til den er gylden.
Kok poteter møre og mos sammen med hvitløk, presset fra skallet sammen med finhakket persille, smørbiter og salt og pepper etter smak. Og hvis alt dette virker som for mye bry,
Forvarm ovnen til 200°C og stek en stekepanne med røkte viltpølser med biter av krydret søtpotet.
Etter 30 minutter og minst én omgang med innholdet i løpet av koketiden, tilsett et par store håndfuller ung spinat og vend inn.
Sett tilbake i ovnen i 3 minutter og server den deretter!
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now