Rare, Smoky Venison Steak on Rosti

Sjelden, Smoky Venison Steak på rosti

Sandra Tate

Jeg tilstår å være motvillig til å dra Bradley-røykeren fra skuret når det er den distinkte muligheten for at det kommer til å være en plutselig nedbør og/eller det kommer til å bli blåst over, men da kan det være verdt å gjøre det i 10-20 minutter Røyking av Venison Steak for å gjøre lunsj til en høstlig åpenbaring.

Ingredients

(Server 2)

En stor, skrelt potet

30 g smeltet smør

En liten gulrot

Salt og pepper

3 gode tomater

Oliven olje

Spinatblader

100 g fine bønner

Liten klatt smør

Preparation

Hjortekjøtt er selvsagt veldig magert, og viltbiff fortjener å tilberedes og serveres sjelden, eller ikke i det hele tatt!

Be slakteren din om at 2 biffer skal være minst 1" tykke - og selv i den tykkelsen vil de veie inn på 150 g hver - men dette er nok siden smaken er suveren.

Sett opp Bradley Smoker med et halvt dusin eikebisquetter i stabelen og ikke varm opp skapet.

La den fylles med røyk og legg deretter 2 biffer på en rist og røyk i 10-20 minutter, nok for subtilitet og for å gi en ekstra dimensjon til smaken.

Sette til side.

(Server 2)

Forvarm ovnen til 220°C

Parboil den en stor, skrelt potet i 12 minutter, tøm og avkjøl tilstrekkelig til å kunne håndtere det.

Riv poteten grovt i en bolle som inneholder 30 g smeltet smør.

Skrelle en liten gulrot og riv fint i potetskålen også, tilsett salt og pepper, snu alt for å kombinere.

Form blandingen til to rosti-bøtter og legg fra hverandre på en smurt bakeplate.

Stek dem i ovnen i 25-30 minutter til de er gylne og gjennomstekt.

Sitt samtidig 3 tomater av god størrelse, halvert og frø/kjerne fjernet, ved å skyve ut med tomlene - som små kopper - i en liten ildfast form, dryss med havsalt og fyll med olivenolje.

Stek i ovnen også, men ta ut så snart de har krympet og fått farge.

Gjenvinn olivenolje for senere bruk til salatdressinger og skje med litt visne spinatblader inn i hver halvdel.

Holde varm.

kokk 100g fine bønner i saltet kokende vann i 3 minutter, tøm av, bland med litt av tomatoljen for å glasere, og hold den varm.

Børst din biffer rikelig med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Varm en stekepanne til rykende varm og stek deretter biffene i 1-2 minutter på hver side totalt, snu hvert 20. sekund.

Dette vil gi deg flott farge og et saftig rosa interiør.

Dekk løst med folie og hvil i 6 minutter på et lunt sted.

Sett kjelen tilbake på komfyren og tilsett 100 ml oksekraft.

Skrap rundt pannen for å få inn kjøttrestene, reduser til det halve og tilsett en liten klatt smør.

Rør rundt for å innlemme, og til slutt, sjekk krydder.

Server viltbiff over rosti, omring med grønnsaker og skje over litt saus.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now