
Varmt Røkt lammelår
Denne enkle røkte lammelåroppskriften viser seg SÅ mør, saftig og full av smak. Det vil bokstavelig talt slå sokkene av deg.
Ingredients
2 kg lammelår
1 hvitløkløk
1 haug fersk rosmarin
1 sitron
Oliven olje
Preparation
Metode:
Ta lammet ut av kjøleskapet 1 time før du skal tilberede det, for å la det komme opp i romtemperatur.
Slå på røykeren og sett den til 110C og når den er oppe i temperaturen, slå på røyken. Vi brukte bisquetter med kirsebærtresmak til våre, men du kan velge å bruke hvilken som helst Bradley Flavour Bisquette du ønsker.
Del hvitløkspæren i fedd, og del dem deretter i to.
Stikk forsiktig hull i fingertuppstørrelsen over hele lammelåret med en sammenkoblingskniv. I hvert hull legger du 1 stk hvitløk og en kvist rosmarin.
Knus den resterende hvitløken i en bolle, tilsett resten av finhakket rosmarin, riv i sitronskall og ringle inn en god klatt olje, bland så sammen.
Krydre lammet med havsalt og sort pepper, drypp deretter med marinaden og gni over hele kjøttet.
Legg lammet i røykeovnen og røyk i ca. 2-3 timer til den indre temperaturen er 57C for medium rare eller 60C for medium.
Ta ut av røykeren og la hvile i 15-30 minutter.
Skjær og server.
kirsebær
Tre

Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now