Wild Boar Ribs 3-2-1 Method
Hva er 3-2-1-metoden? 3 timers røyking for smak og bark! 2 timer pakket for å mørne! Vi bruker folie til ribbe, men du kan bruke ferskenpapir eller lignende! 1 time å glasere og gjøre ferdig!
Ingredients
1 stativ med villsvinribbe
50 g smør
75 ml eplejuice
75 ml eplecidereddik
2 ss lyst brunt sukker
1 ss gul sennep eller varm saus
Valgfri glasur:
50 ml BBQ-saus eller 25 ml eplejuice og 25 ml eplecidereddik:
4 ss lyst brunt sukker
2 ss salt
1 ss chilipulver
1 ss søt paprika
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
Preparation
Metode:
Start med å kombinere alle rub-ingrediensene og bland godt sammen.
Dekk ribbenene med et tynt lag med amerikansk gul sennep eller litt varm saus for å hjelpe rubben å feste seg, hva du egentlig har!
Dekk ribbene jevnt med rub. Du vil sannsynligvis ha for mye gni, så hvis du har noe til overs, oppbevar dette i en krukke til neste parti.
Still inn røykeren på 115C med røykinnstillingen slått på. Vi bruker hickory bisquettes, men du kan bruke den smaken du liker.
Når den har nådd temperatur, setter du ribben i røykemaskinen og lar den ryke i 3 timer.
Etter tre timer fjerner du ribben fra røykeren og legger på litt folie.
Tilsett smør, eplejuice, cidereddik og resterende sukker.
Pakk ribba og andre ingredienser inn i folien og legg dem tilbake i røykemaskinen.
Røykinnstillingen kan nå slås av.
Fortsett å steke ribba ved 115C i ytterligere 2 timer.
Etter 2 timer ta ribben ut av røykemaskinen og pakk ut av folien.
Plasser dem tilbake på røykeovnen ved 115C med røykinnstillingen avslått i en siste time eller til du når ønsket ømhet du leter etter.
Før du setter dem tilbake på røykemaskinen kan du legge til en glasur etter eget valg.
Noen av saftene fra folien kan fungere, eller din favoritt BBQ-saus eller til og med la den stå tørr og gi dem en sprell med litt eplecidereddik og eplejuice-kombinasjon (50/50-blanding).
Valget er ditt!
Hickory
Tre
Den sterke og søte smaken av Hickory Bisquettes gjør den til en av de mer populære treslagene for røyking, og passer spesielt godt sammen med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, vilt, vannfugler, nøtter og ost.
Shop Now