alt="smoked meat"

Bradley røykte Prime Rib Oppskrift av Ted ReaderUnn deg en saftig og smakfull prime ribbestekt med denne deilige røkt oppskriften. Marinadepastaen, laget med hvitløk, Worcestershire-saus og svart pepper, tilfører kjøttet for en rik smak mens rosmarin og ekstra fett sikrer at prime ribben forblir saftig og mørt i løpet av 5-6 timene med røyking.

Ingredients

Marinadepasta:

¾ Kopp olivenolje

20 lubne fedd fersk hvitløk (ca. 4-5 hoder)

½ Kopp Worcestershire saus

2 Tbsp kosher salt

3 ss grovkvernet sort pepper

Prime Rib:

Med denne oppskriften må du be slakteren din om litt ekstra fett for å dekke toppen av ribba. Når prime ribben ryker, vil dette fettet bidra til å holde kjøttet saftig

1½ Kopper + ½ kopp marinadepasta (oppskrift ovenfor)

1 prime rib av biffstek, 5 bein (ca 10-12 pund)

12 kvister fersk rosmarin

Kosher salt, etter smak

Røykertemperatur: 200ºF

Bisquette-smak: spesiell blanding

Røyketid: 5 til 6 timer

1 stavmikser

1 Bradley Smoker Jerky Rack

1 termometersonde

Preparation

Marinadepasta:

Kombiner olivenolje, hvitløk, Worcestershire saus, kosher salt og grovkvernet sort pepper i en dyp beholder med bred munn. Bruk en stavmikser og kjør til blandingen er jevn. Dekk til og avkjøl til nødvendig eller i opptil 2-3 dager. Gir ca 2 kopper.

Prime Rib:

I en stor stekepanne, plasser primerribben og gni med ca 1 ½ kopper Marinade Paste, press blandingen inn i kjøttet. Sørg for å gni det over hele. Dekk pannen med plastfolie og avkjøl i 24 timer for å la smaken av hvitløk og worcestershiresaus trene inn i kjøttet.

Sett opp din Bradley Smoker i henhold til produsentens instruksjoner og sett røyketemperaturen til 200ºF.

Kle bunnen av Jerky Rack med fersk rosmarin. Merk: Dette vil gi en deilig smak til prime rib når den ryker.

Fjern prime rib fra kjøleskapet og legg beinsiden ned på toppen av rosmarinen på Jerky Rack. Bruker resten ½ en kopp marinadepasta, gni prime ribben over hele med den for å legge til en frisk boost av smak.

Å røyke:

Ta fetthetten(e) av biff og snitt den i et diamantmønster på omtrent ¼ tomme dypt på begge sider. Plasser hetten(e) på toppen av primeribben, da dette vil bidra til å holde primeribben fuktig og saftig. Topp med litt kosher salt.

Plasser prime rib i røykeren. Sett inn en termometersonde i midten av prime ribben, pass på at den ikke berører noe bein, og still inn temperaturen til ønsket indre ferdighet.

Merk: Jeg personlig liker å røyke min prime rib til en innvendig temperatur på 135ºF (sjelden), og la den deretter hvile i 10-15 minutter, noe som ender opp med å gjøre den til en perfekt middels sjelden ferdighet.
Røyk prime rib i ca. 3-4 timer. Etter den første røykefasen, fjern fettlokket slik at prime ribben får litt farge på toppen, og røyk deretter i ytterligere 2-3 timer.

Merk: Jeg personlig liker å øke røykerens temperatur opp til 235ºF de siste 2-3 timene med røyking for å la prime ribben danne en sprø bark.
Når ønsket indre temperatur er nådd, fjern toppribben fra røykeren og la den hvile i 10-15 minutter. Noen liker å telte den med aluminiumsfolie, men prime rib har en tendens til å bli svett og for fuktig på utsiden, derfor for å holde den fin og tørr, men fortsatt varm, legg noen rene kjøkkenhåndklær over toppen. Disse håndklærne vil hjelpe til med å absorbere overflødig fuktighet mens de holder varmen inne.

Spesiell
Blanding

Spesialblandingsbisketter for Bradley-røykere

Spesielt laget for å tilføre en distinkt smak til enhver rett, og passer godt sammen med fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vilt og vannfugler.

Shop Now