The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe
This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.
Ingredients
For kjøttbrød:
6 skiver hvitt brød
1 kopp helmelk
2 lb malt chuck eller 1 lb chuck og 1 lb malt svinekjøtt
1 kopp (heaping) nyrevet parmesanost
¼ ts krydret salt
¾ ts salt
Nykvernet sort pepper
⅓ Kopp hakket flatbladpersille
1 Med løk, hakket
Hakket hvitløk, så mye du vil
4 hele egg, pisket
10 skiver tynne/vanlige bacon (jeg brukte Bentons og ikke så mye)
Til sausen:
1 ½ kopp ketchup
⅓ kopp brunt sukker
1 ts tørr sennep
Tabasco etter smak
Preparation
Hell melk over brødskivene. La det trekke i flere minutter. Ha kjøttdeig, melkebrød, parmesan, krydret salt, salt, sort pepper, løk, hvitløk og persille i en stor miksebolle. Hell i sammenpisket egg.
Bland ingrediensene med hendene til de er godt blandet. Form blandingen til en brødform i en røyksikker panne. Det er en veldig våt kjøttkake, men stivner godt mens den tilberedes. (Kled bunnen av pannen med folie for å unngå stor søl!) Jeg brukte en flat panne i stedet, og den kokte nok litt raskere enn et brød ville gjort.
Legg baconskiver over toppen, legg dem under kjøttkaken.
Lag sausen: tilsett ketchup, brunt sukker, sennep og varm saus i en miksebolle. Rør sammen. Hell ⅓ av blandingen over toppen av baconet. Fordel med en skje. Spre ⅓ mer halvveis i røyketiden. Spar resten til servering.