alt="smoked meatloaf"

The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe



This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.

Ingredients

For kjøttbrød:

6 skiver hvitt brød

1 kopp helmelk

2 lb malt chuck eller 1 lb chuck og 1 lb malt svinekjøtt

1 kopp (heaping) nyrevet parmesanost

¼ ts krydret salt

¾ ts salt

Nykvernet sort pepper

⅓ Kopp hakket flatbladpersille

1 Med løk, hakket

Hakket hvitløk, så mye du vil

4 hele egg, pisket

10 skiver tynne/vanlige bacon (jeg brukte Bentons og ikke så mye)

Til sausen:

1 ½ kopp ketchup

⅓ kopp brunt sukker

1 ts tørr sennep

Tabasco etter smak

Preparation

Hell melk over brødskivene. La det trekke i flere minutter. Ha kjøttdeig, melkebrød, parmesan, krydret salt, salt, sort pepper, løk, hvitløk og persille i en stor miksebolle. Hell i sammenpisket egg.

Bland ingrediensene med hendene til de er godt blandet. Form blandingen til en brødform i en røyksikker panne. Det er en veldig våt kjøttkake, men stivner godt mens den tilberedes. (Kled bunnen av pannen med folie for å unngå stor søl!) Jeg brukte en flat panne i stedet, og den kokte nok litt raskere enn et brød ville gjort.

Legg baconskiver over toppen, legg dem under kjøttkaken.

Lag sausen: tilsett ketchup, brunt sukker, sennep og varm saus i en miksebolle. Rør sammen. Hell ⅓ av blandingen over toppen av baconet. Fordel med en skje. Spre ⅓ mer halvveis i røyketiden. Spar resten til servering.