Grilled and Bradley Smoked/Rested Rib of Beef

Grillet og Bradley Røkt/hvilte ribbein av storfekjøtt

Sandra Tate

En betydelig ribbe av storfekjøtt som dette vil tjene 4-6 personer, avhengig av appetitt.

Ingredients

15 g Maldon havsalt

12g mykt lysebrunt sukker

Worcestershire saus

Svart pepper

Preparation

Beef Rub

*Denne oppskriften passer for nybegynnere

For å oppnå en søt/varm og mørk skorpe til biffet tilberedte jeg først en biff rub.

Legg et stort, knust fedd hvitløk, 15 g Maldon havsalt, 12 g mykt lys brunt sukker, og en sjenerøs spiseskje med Worcestershire saus i en morter og mal med en stamper til en mørk pasta.

Gni biffen på begge sider ved å bruke all rub, legg til en god maling av svart pepper også.

Sett til side i en time mens du varmer opp grillen til 225°C - 250°C.

Ha Bradley Smoker klar ved siden av grillen, tilsett noen Alder-bisquetter og still inn skaptemperaturen til 80°C - vi er klare til å gå!

En betydelig biffribbe som dette vil tjene 4-6 personer, avhengig av appetitten.

Som du kan se, er vi delvis til svært sjelden biff, hvis du foretrekker sjelden til middels ville det være best for deg å bruke en termometerpenn og steke litt lenger enn jeg foreslår her. For sjeldne eller medium ser du etter en indre temperatur på henholdsvis 55°C eller 60°C. Alt mer enn 65°C og du nærmer deg å ødelegge biffkjøttet ditt!

Når den er god og varm legger du ribba på grillen og griller i 6 minutter på hver side – dette vil gi biffkjøttet en mørk, grillet skorpe og fettet blir gyllent og glinsende.

Løft på et dobbelt lag med bakefolie og overfør umiddelbart til røykeskapet for å "hvile" i 20 minutter. I løpet av denne tiden får biffen et nydelig røykfylt ytre, og like viktig slapper kjøttet av og hindrer det i å blø når det er skåret ut.

Flytt skjøten til et varmt utskjæringsfat eller brett, bruk en skarp kniv, skille kjøttet fra beinet og skjær deretter diagonalt og tynt.

Vi serverte vår med rikelige mengder kremet pepperrot, hvitløkskrutonger av sur deig og tykk salat.

Absolutt lykke!

Al
tre

Aler Bisquettes for Bradley Smokers

Al er ofte brukt til røkelaks på grunn av sin mildere smak. Men takket være den lette, søte og moskusaktige smaken, er den en jevn røyksmak perfekt for nesten enhver rett.

Shop Now