Røkt BBQ -stil Brisket Oppskrift
Mange anser Brisket som det vanskeligste kuttet av kjøtt å lage mat. Den perfekte løsningen er å behandle kjøttet med en sjenerøs gni og saltlake, slik at det ikke blir tørt. Og ikke glem den gyldne regelen: lav og treg.
Ingredients
10 lb oksebryst, fett trimmet til ¼” tykkelse
For BBQ rub:
¼ kopp brunt sukker
¼ kopp paprika
3 ss sort pepper
4 ss kosher salt
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
2 ts sellerifrø
1 ts kajennepepper
For sennepssaus:
1 kopp gul sennep
¼ teskje svart pepper
¼ teskje kosher salt
1 ts varm saus
For moppsaus:
½ kopp eplecidereddik
1 boks (355 ml) gult eller mørkt øl
½ kopp vann
¼ kopp vegetabilsk olje
1 ss BBQ tørr rub
2 ss Worcestershire saus
1 ss varm saus
1 ts sort pepper
BBQ saus:
½ kopp løk, finhakket
2 ss smør
3 ss tomatpuré
2 kopper ketchup
¾ kopp brunt sukker
¼ kopp honning
¼ kopp melasse
1 kopp hvit eddik
1 ts allehånde
3 ss dijonsennep
2 ts sort pepper
2 ts chilipulver
3 ss Worcestershire saus
2 ts hvitløkspulver
1 ss paprika
3 ss sitronsaft
Bradley Flavor Bisquettes – Hickory
Preparation
Bland sammen ingrediensene for tørr rub, og sett til side 1 ss til moppsaus.
Dryss brisket sjenerøst med tørr rub, pakk inn i plast og avkjøl natten over.
Forvarm Bradley Smoker dagen med Hickory Flavor Bisquettes til 200-250°F.
Ta brystet ut av kjøleskapet 1 time før steking og la stå i romtemperatur.
Bland sammen ingrediensene til sennepssaus.
Mopp hele brystet med sennepssaus.
Legg brystet med fettsiden opp i røykemaskinen.
Bland sammen ingrediensene til moppsaus.
Etter 3 timer roter brystet og mopp med moppsaus.
Etter 2 timer til legger du brystet på 2 stykker kraftig folie. Hell gjenværende moppsaus (omtrent en kvart kopp) på toppen av brystet og forsegl godt.
Fortsett å røyke i ytterligere 2 til 4 timer, eller til brystets indre temperatur når 195 °F.
Fjern brisket fra folien og la stå i 30 minutter før du skjærer brystet mot kornet.
Mens brisket ryker, tilbered BBQ-saus ved å varme smør i en middels kjele og fres løken på middels varme til den er myk. Tilsett de resterende ingrediensene. Kok opp blandingen på middels høy varme. Reduser varmen til lav og la det småkoke i 20 minutter.
Server brisket med BBQ-saus.
Oppskrift av: Lena Clayton
Hickory
Tre
Den sterke og søte smaken av Hickory Bisquettes gjør den til en av de mer populære treslagene for røyking, og passer spesielt godt sammen med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, vilt, vannfugler, nøtter og ost.
Shop Now