Røkt Biffbacon Oppskrift
Jeg har prøvd denne røkt biffbaconoppskriften fordi jeg hadde problemer med å finne svinekjøtt. Så det gjorde en god erstatning for svinekjøtt bacon.
Det beste snittet for å lage storfekjøtt er brisket flat. Folk sier biffplate det kuttet som kommer nærmest svinekjøtt.
Etter skivet og stekt, er de en ganske god følgesvenn med egg, og de lager også store BLT og Reubens.
Ingredients
Benfri oksebryst
4,15# (1/2 liter vann)
1# Curleys brunt sukker
Preparation
Løs opp 1# av Curleys brune sukkerkur i ½ gallon kaldt vann, rør godt.
Trim brystene av alt overflødig fett og legg trimmede bryster i en grunne panne for å samle opp kuren.
Pump kuren inn i sidene av brystet. Pumpebryst 10 % av vekt.
Legg pumpet bryst i en panne og tørk gni alle sider av brystet med brunt sukker kur.
Plasser pumpede og gnidde bryster i en ren gjennomsiktig plastpose og forsegl med vri.
La herde i kjøleskapet i 7 til 10 dager.
Merk: dette er en tørrkurprosedyre; ikke tilsett noe ekstra saltvann for at det skal trekke inn.
Røyking og matlaging
Skyll av brystene med kaldt vann. Ikke bløtlegg dem i vann, men skyll i noen sekunder for å skylle av overflødig salt.
Heng på baconkroker eller sett på røykhusskjermer i romtemperatur. i en time for å tørke.
Forvarm røykeriet til 130 grader, spjeld åpent.
Legg brisket i røykeri, temp. 130-140 grader, spjeld åpent, i 1 til 2 timer, eller til
kjøttet er tørt å ta på.
Snu temp. til 150-160 grader, spjeld ½ åpen, tilsett røyk i 2 timer eller til ønsket farge.
Snu temp. til 170-180 grader, spjeld lukket, ingen røyk, til innvendig temp. på 150 grader.
La avkjøles i romtemperatur. i 1 time, legg deretter i ren plastpose og sett i kjøleskapet over natten for å avkjøle.
Sørg for at posen er delvis åpen for riktig luftbevegelse. Skjær i skiver neste dag og server.
Pakk og frys.