Røkt Gresk pasticcio Oppskrift
En lys som røyker med Alder eller Apple Wood av både kjøtt og grønnsaker gir denne retten et interessant preg. Røyk de skiver soppen og hakkede løk på et nettrakk i den øvre halvdelen av røykeren omtrent 30 minutter.
Ingredients
Bunn:
500 ml (2 kopper) makaroni, kokt og drenert
2 egg, lett pisket
75 ml (⅓ kopp) revet parmesanost
Fylling:
750 G (1 ½ lb.) med/mager kjøttdeig, røkt
500 ml (2 kopper) oppskåret sopp, røkt
1 middels løk, finhakket, røkt
1 – 398 Ml (14 oz) tomatsaus
5 Ml (1 ts) hakket hvitløk
5 Ml (1 ts) hver salt, pepper, kanel
Topping:
75 ml (⅓ kopp) smør
75 ml (⅓ kopp) universalmel
Klype av hver: salt, muskat
750 ml (3 kopper) melk
2 egg, lett pisket
75 ml (⅓ kopp) revet parmesanost
Preparation
Bunn:
Bland sammen makaroni, egg og ost.
Fordel over bunnen av en smurt 33 x 23 cm (13 x 9 tommer) ildfast form.
Sette til side.
Fylling:
Fres røkt kjøttdeig, sopp og løk i en stor panne til de er møre og brune.
Tøm av fett.
Rør inn tomatsaus og krydder.
La det småkoke, utildekket. I mellomtiden forbereder du toppingen.
Topping:
I en stor kjele, smelt smør.
Rør inn mel, salt og muskat.
Tilsett melk.
Kok, rør til det er tyknet og boblende.
Rør gradvis inn i eggene, og legg deretter tilbake i kasserollen.
Kok over svak varme i ett minutt lenger.
Montering:
Fordel kjøttfyll over makaroni.
Smør toppingen totalt sett.
Dryss over parmesanost.
Stek ved 180°C (350°F) i 35 – 40 minutter; eller til de er gyldenbrune og bobler.
Al
tre
Al er ofte brukt til røkelaks på grunn av sin mildere smak. Men takket være den lette, søte og moskusaktige smaken, er den en jevn røyksmak perfekt for nesten enhver rett.
Shop Now