Røkt Kalvekjøtt ribb biffer Oppskrift
Unn deg den ultimate festen med vår røkt kalvekjøtt ribb biffs oppskrift! Disse møre, saftige biffene er sakte tilberedt til perfeksjon, og tilfører dem røykfylt smak og en smelte-i-munn-tekstur som garantert vil glede enhver kjøttelsker.
Ingredients
Vinsaus:
4 sjalottløk - finhakket
2 fedd hvitløk - finhakket
3 ss vegetabilsk olje
1 kopp hvitvin
2 kopper okse- eller kalvebuljong
¼ kopp tomatpuré
2 ss smør
Salt og pepper
Ribbesteker av kalvekjøtt:
Ribbesteker - (mengde du vil servere)
Pepper etter smak
Smør
Vegetabilsk olje
Fleur de sel (eller det beste havsaltet du kan finne)
Preparation
Kaldreyke kalvebiff i én til halvannen time, (kalvekjøtt vil absorbere røyksmaker).
Hold temperaturen på kalvekjøttet og Bradley-røykeren så lav som mulig ved å bruke tilsetningsrøykekammeret med en tørkekanal. Bruk is i bunnen av Bradley Tower for å holde tårntemperaturen nede. Kalvekjøttet skal gå direkte fra kjøleskapet til røykeren.
Når den kalde røyken er ferdig, legg kalvekjøttet i gjenlukkbare plastposer, og sett det tilbake i kjøleskapet umiddelbart for å hvile over natten, til det er tid for å tilberede måltidet neste dag.
Forvarm ovnen til 400°F.
Ta kalvekjøttet ut av kjøleskapet og tørk det med tørkepapir.
Krydre hver ribbe på begge sider med pepper.
Varm opp smør og olje i en varm stekepanne. Stek hver ribbe på hver side i 30 sekunder.
Gjenta dette trinnet for hver ribbe, til alle ribbeina er svidd. Etter det, legg dem i en stekepanne(r).
Stek i forvarmet ovn ved 400°F i 20 minutter. Rundt 20 minutter vil være omtrent middels sjeldne for et utgangspunkt.
Mens ribba steker, sauter du sjalottløken og hvitløken i en stor stekepanne i olje; tilsett vin og reduser i 2 minutter. Tilsett oksebuljongen og tomatpureen; la det småkoke i 5 minutter for å blande smakene. Fjern fra varme; rør inn smøret en spiseskje om gangen, og tilsett salt og pepper etter smak.
Når ribbebiffene er ferdige, dryss fleur de sel på dem.
Server med vinsausen og grønnsakene. Jeg liker best asparges.