Røkt marinert Flanke biff Oppskrift



Tynt skivet, dette er fantastisk kjøtt å servere med ris og omrørt stekte grønnsaker.

Ingredients

750 G (1 ½ lb) flankestek (omtrent)

30 ml (2 ss) olje

45 ml (3 ss) teriyakisaus

60 ml (4 ss) rødvinseddik

5 Ml (1 ts) finhakket fersk ingefær

1 fedd hvitløk, finhakket

Preparation

Skjær flankebiffen lett i et mønster på kryss og tvers på begge sider.

Legg i en zip-lock-pose og tilsett marinadeingrediensene. Tett godt.

Snu posen for å dekke kjøttet.

Avkjøl over natten eller 2 timer ved romtemperatur, snu av og til.

Røykemetode:

Forvarm røykeren til omtrent 95-100°C (200-220°F).

Ta kjøttet ut av posen, behold marinaden for tråkle.

Legg på rist midt i røykemaskinen.

Røykkok i 1 – 2 timer med ønsket ved, eller til et øyeblikkelig termometer viser 55°C (130°F) for sjeldne eller 65°C (150°F) for medium. Koketiden vil variere avhengig av vær og vindforhold.

Tråkle hver halvtime for å unngå at kjøttet tørker ut.

Klar til servering:

Ta ut av røykemaskinen og la stå i 10 minutter før skjæring.

Skjær i tynne skiver på en lang flat diagonal over kornet.