Røkt marinert Flanke biff Oppskrift
Tynt skivet, dette er fantastisk kjøtt å servere med ris og omrørt stekte grønnsaker.
Ingredients
750 G (1 ½ lb) flankestek (omtrent)
30 ml (2 ss) olje
45 ml (3 ss) teriyakisaus
60 ml (4 ss) rødvinseddik
5 Ml (1 ts) finhakket fersk ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket
Preparation
Skjær flankebiffen lett i et mønster på kryss og tvers på begge sider.
Legg i en zip-lock-pose og tilsett marinadeingrediensene. Tett godt.
Snu posen for å dekke kjøttet.
Avkjøl over natten eller 2 timer ved romtemperatur, snu av og til.
Røykemetode:
Forvarm røykeren til omtrent 95-100°C (200-220°F).
Ta kjøttet ut av posen, behold marinaden for tråkle.
Legg på rist midt i røykemaskinen.
Røykkok i 1 – 2 timer med ønsket ved, eller til et øyeblikkelig termometer viser 55°C (130°F) for sjeldne eller 65°C (150°F) for medium. Koketiden vil variere avhengig av vær og vindforhold.
Tråkle hver halvtime for å unngå at kjøttet tørker ut.
Klar til servering:
Ta ut av røykemaskinen og la stå i 10 minutter før skjæring.
Skjær i tynne skiver på en lang flat diagonal over kornet.