Bowl of smoked beef stew

Røkt Biffgryte Oppskrift



Mange mennesker elsker å røyke mat om sommeren, men den røykfylte smaken er også en fin trøst på de kalde lange mørke vinterdagene. Prøv denne oppskriften på røkt storfekjøttstuing, så får du Bradley -røykeren i gang hele året!

Ingredients

2 pund stewing biff, kuttet i tommers terninger

1 ss sukker

1 ss paprika

1 ts salt

1 ts malt svart pepper

1 ts hvitløkspulver

2 ts tørr oregano

½ ts timian

½ ts kajennepepper

2 løk, i terninger

6-8 gulrøtter, skrelt og i terninger

6-8 mellomstore poteter, skrelt og i terninger

1 boks (28 oz/796 ml) tomater i terninger

5 kopper oksebuljong

1-2 ss maisstivelse for jevning

1-2 ss vann

Preparation

Lag ruben ved å blande sammen sukkeret og alle krydderne. Gni sjenerøst krydderblandingen over hele stuvebiffterningene.

Sett røykeovnen til 250ºF med valgfrie trebisketter.

Røyk de stuvende biffterningene i 2 timer.

Dump biffterninger med de resterende ingrediensene (minus maisstivelse og vann) i en saktekoker. Kok på lavt nivå i ca 8 timer.

Med omtrent 15 minutter igjen, visp sammen maisstivelse og vann for å lage en slurry. Visp det inn i lapskausen for å tykne den.

Server lapskausen med litt ferskt brød.

Av Steve Cylka