Pastrami
Hot Pastrami på Rye er mest kjent som den ikoniske New Yorks 2nd Ave Deli -rett.
Ingredients
200 g havsalt
20 g Praha pulver
120 g hvitt sukker
80 g mørk brunt sukker
2 ts syltekrydder
3 store fedd hvitløk
Preparation
Varm pastrami på rug er best kjent som den ikoniske New Yorks 2nd Ave Deli-rett. Jeg har ikke vært der, og jeg kommer kanskje aldri dit, men jeg trodde jeg kunne gjøre et forbannet godt forsøk på å lage min egen, og ingen ble skuffet.
I midten av uken fikk jeg meg 2 kg oksebryst og forberedte saltlaken.
For å vurdere hvor mye saltlake du trenger, er det best å legge brystet i en tettsittende beholder og dyppe den i vann - tøm nå av vannet og mål hvor mye vann du har. I tilfellet med stykket mitt var det 2,5 liter,
Jeg kokte dette opp og tilsatte 200 g havsalt, 20 g Praha-pulver, 120 g hvitt sukker, 80 g mørkt brunt sukker, 2 ts syltekrydder og 3 store fedd hvitløk, knust.
Når den var helt avkjølt, senket jeg brystet, vektet den med en boks tomater og la den i kjøleskapet for å herde i 4 dager.
Fjern brystet og skyll godt før du klapper det helt tørt på kjøkkenpapir.
Kast saltlaken.
Sett opp Bradley Smoker til en skaptemperatur på 125°C/260°F, fylle stabelen med eple- eller kirsebærtre bisketter.
Lag en tørr rub av 1 avrundet ss korianderfrø & 1 avrundet ss blandede pepperkorn (eller bare sorte pepperkorn hvis du foretrekker det) - mal dem med en morter til en grov rub - og pakk dem over den øvre overflaten av brystet.
Overfør til en Bradley-trådhylle og røyk i 3 timer.
Vi har nå signaturen pastrami røyk smaken, men felles må bli mer mør.
Pakk pastrami inn i folie og fortsett å steke ved 125°C/260°F i ovnen i ytterligere 2-3 timer til den er veldig mør.
Når du skjærer i kjøttet vil det få det rosenrøde utseendet fra kuren.
Jeg lager mitt eget brød, så vi hadde utmerket fersk, sprø rug fra ovnen å legge den varme pastramien vår på, men de fleste gode supermarkeder vil ha noe, og hvis ikke, vil det være nødvendig med godt grovkorn.
Jeg lagde også en varm salat av blandet paprika, chili og tomater med en avkjølende avokado, rucola og basilikumgarnityr.
Det er virkelig verdt innsatsen, helt deilig, og servert likeså veldig tynne skiver, kaldt fra kjøleskapet.
kirsebær
Tre
Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now