Smoked Beef Joint Cottage Pie...

Røkt biff Felles hyttepai...

Dan Shahin

...Med English Ale og Cheesy Mash

Ingredients

For fellesstek av biff:

1,5 kg biffskjøt

2 ss grov sort pepper

3 ts havsalt

1 ss løkpulver

1 ss hvitløkspulver

Til mosen:

1 kg Maris piper poteter

150 g britisk moden hvit cheddar

75 g usaltet britisk smør

100 ml melk

2 ts sennepspulver

salt og pepper (etter smak)

For paifyllet:

1 ss vegetabilsk olje

4 gulrøtter, i terninger

2 gule løk, hakket

3 fedd hvitløk

2 storfebuljongterninger

750 ml vann

2 ss tomatpuré

2 ss vanlig mel

2 ss Worcestershiresaus

1 flaske Newcastle Brown ale

fersk timian, rosmarin og salvie (finhakket, etter smak)

Preparation

Metode:

Sett røykeren til 150°C og fyll den med noen få timers Hunters Blend eller Sage Flavored Bisquettes.

La det komme til temperatur og begynn å forberede biffkjøttet for røyking.

Skjær i 2-tommers tykke runder, og gni dem med salt, pepper, løk og hvitløkspulver. Plasser disse på en rist i midten av røykemaskinen og la koke i 30 minutter.

Etter at de 30 minuttene har gått, skru ovnen på røykeovnen ned til laveste innstilling på 30°C og fortsett å røyke og koke på lav temperatur i ytterligere 2 timer.

I mellomtiden forbereder du potetmosen. Foretrekker du en jevn mos, kok potetene hele med skall på. Etter at de er gjennomstekt, la de renne av og avkjøles til du trygt kan håndtere dem. Skrell av skinnet. Hvis du foretrekker skall, kan det være lurt å kutte potetene i to for raskere koketid.

Det er bare å koke til de er kokte, renne av og deretter avkjøle til du trygt kan håndtere dem.

Kok sammen melk, smør og sennepspulver.

Mens du gjør dette, riv den hvite cheddaren.

Mos potetene grovt, tilsett blandingen av kokt melk, smør og sennepspulver, sammen med revet hvit cheddar, og salt og pepper etter smak. Mos alt sammen til du når ønsket tekstur.

Sette til side.

Når du er ferdig med å røyke Beef, slår du av røykeren og begynner å koke resten av paifyllet.

I en stor kjele, varm oljen på middels varme. Tilsett gulrøtter og løk. La koke i ca 10 minutter til den er brun.

Del kjøttet i små, terninger. Legg til gulrot og løk. La koke i ytterligere 3 minutter, og tilsett deretter hakket hvitløk.

Kok i ytterligere et minutt eller så, og tilsett deretter melet i kasserollen. Gi den en god blanding, og når alt er belagt, tilsett tomatpuréen, Worcestershire-sausen og timian-, rosmarin- og salvieblandingen.

Etter et minutt eller så, tilsett flasken med Newcastle Brown ale (eller en annen mørk ale) i kasserollen.

Skru ned varmen til middels lav og la det boble og koke ned i 5 minutter.

I mellomtiden blander du storfebuljongterningene dine med 750 ml varmt vann til det er oppløst. Tilsett nå kraften i kasserollen med resten. La alt småkoke sammen i 1 time.

Fjern kasserollen fra varmen og hell fyllet i en smurt paiform.

Sett det hele i kjøleskapet i en time (eller mer!) for å avkjøle helt. På dette tidspunktet, hvis du ønsker å fryse fyllet for bruk en annen gang – er det helt greit å gjøre i opptil 3 måneder.

Når du er klar til å bake, begynner du å dekke innholdet i paiformen med potetmosen.

Start med å fylle rundt kantene og jobb deg inn i midten. Når de er dekket, jevner du poteten over toppen av paien. Hvis du vil, dra en gaffel over for å lage hevede linjer over kaken.

Stek i 30 minutter-1 time ved 160 grader°C La avkjøle i ytterligere 30 minutter før servering.

Sage
Tre

Sage Bisquettes for Bradley Smokers

En aroma som inkluderer hint av sitron, mynte og treaktige toner. Lam, svin, fjærfe og spekemat forsterkes av smaken av salvie- og lønnebisquetter.

Shop Now