smoked blue berry meatballs

Røkt Blåbærkjøttboller med krydret blåbær BBQ -sausoppskrift



Hvis du har prøvd denne oppskriften, vet du at du ikke vil gå tilbake til den tradisjonelt røkt kjøttbollen. Det er så bra!

Spicy Blueberry BBQ -sausen vil gå bra med hvilken som helst røkt rett!

Nyt!

Ingredients

Blåbær kjøttboller:

¾ Lb høykvalitets kjøttdeig

¼ Lb kvernet svinekjøtt (se etter høyt fettinnhold, helst kvernet svinekjøtt)

1 egg

1 ss Worcestershiresaus

2 ss hakket basilikum

¼ kopp blåbær (frosne eller ferske, men må tines)

2 ts hvitløkspulver

¼ kopp revet parmesanost

1 ts salt

2 ts sort pepper

Krydret blåbær BBQ saus:

2 kopper blåbær

¾ kopp ketchup

½ kopp rødvinseddik

½ kopp brunt sukker

1 ss melasse

½ kopp vann

2 ss varm saus (jeg bruker Marie Sharps)

3 ts cayennepeper

1 ts sort pepper

2 fedd hvitløk - knust

Preparation

Røkte blåbærkjøttboller:

Bland sammen biff og svinekjøtt.

Tilsett egg og de resterende ingrediensene, bland med hendene (det er den beste måten å gjøre det på!) til det er godt blandet.

Kjevle ut kjøttboller 2" på tvers, og press godt sammen (brødsmuler er utelatt i denne oppskriften for å holde kjøttbollene saftige og fri for fyllstoff. Men dette betyr at du må trykke kjøttbollene godt sammen, for å beholde formen).

Legg kjøttboller på en froskematte eller i et aluminiumsbrett inne i den forvarmede røykeren.

Røyk ved 225 °F i 2½ timer med eikebisquetter.

Mens kjøttbollene ryker, tilbered BBQ-saus.

Krydret blåbær BBQ saus:

Bland alle sausingrediensene i en kjele og kok opp.

La småkoke i 5-7 minutter.

Fjern fra varmen og la avkjøles.

Fjern hvitløksfeddene.

Kjør saus med en stavmikser eller i en vanlig blender til den er jevn.

Server røkte kjøttboller med BBQ-saus, som forrett, eller i en smakfull sandwich!

Oppskrift av Lena Clayton

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now