Røkt Blåbærkjøttboller med krydret blåbær BBQ -sausoppskrift
Hvis du har prøvd denne oppskriften, vet du at du ikke vil gå tilbake til den tradisjonelt røkt kjøttbollen. Det er så bra!
Spicy Blueberry BBQ -sausen vil gå bra med hvilken som helst røkt rett!
Nyt!
Ingredients
Blåbær kjøttboller:
¾ Lb høykvalitets kjøttdeig
¼ Lb kvernet svinekjøtt (se etter høyt fettinnhold, helst kvernet svinekjøtt)
1 egg
1 ss Worcestershiresaus
2 ss hakket basilikum
¼ kopp blåbær (frosne eller ferske, men må tines)
2 ts hvitløkspulver
¼ kopp revet parmesanost
1 ts salt
2 ts sort pepper
Krydret blåbær BBQ saus:
2 kopper blåbær
¾ kopp ketchup
½ kopp rødvinseddik
½ kopp brunt sukker
1 ss melasse
½ kopp vann
2 ss varm saus (jeg bruker Marie Sharps)
3 ts cayennepeper
1 ts sort pepper
2 fedd hvitløk - knust
Preparation
Røkte blåbærkjøttboller:
Bland sammen biff og svinekjøtt.
Tilsett egg og de resterende ingrediensene, bland med hendene (det er den beste måten å gjøre det på!) til det er godt blandet.
Kjevle ut kjøttboller 2" på tvers, og press godt sammen (brødsmuler er utelatt i denne oppskriften for å holde kjøttbollene saftige og fri for fyllstoff. Men dette betyr at du må trykke kjøttbollene godt sammen, for å beholde formen).
Legg kjøttboller på en froskematte eller i et aluminiumsbrett inne i den forvarmede røykeren.
Røyk ved 225 °F i 2½ timer med eikebisquetter.
Mens kjøttbollene ryker, tilbered BBQ-saus.
Krydret blåbær BBQ saus:
Bland alle sausingrediensene i en kjele og kok opp.
La småkoke i 5-7 minutter.
Fjern fra varmen og la avkjøles.
Fjern hvitløksfeddene.
Kjør saus med en stavmikser eller i en vanlig blender til den er jevn.
Server røkte kjøttboller med BBQ-saus, som forrett, eller i en smakfull sandwich!
Oppskrift av Lena Clayton
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now