Røkt og brasert Oksehale
Oksehale er rik på kollagen, et viktig protein for kroppens vekst og reparasjon.
Ingredients
2 kg oksehale
2 ss sennep eller varm saus
4 ss grovkvernet pepper
2 ss havsalt
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, fine terninger
2 stangselleri, finhakket
4–5 kvister timian
2 laurbærblader
2 kvister rosmarin
300 ml rødvin
500 ml storfebuljong
Preparation
Påfør sennep eller varm saus som et bindemiddel for gni – dette er bare et veldig tynt lag over hele oksehalebitene.
Forblandet krydderet i en liten bolle slik at det kan fordeles likt når det helles. Gi ribba et godt belegg av ruben over hele på alle sider. Vi liker å holde dette pent og enkelt, men du kan tilsette hvilken som helst smakstilsetning til denne rubben hvis du vil.
Still inn røykeren til 110C og når temperaturen er oppe, still inn røyken til på ved å bruke Bradley Flavour Bisquettes etter eget valg. Vi liker å bruke eik med vår oksehale, men du kan bruke den smaken du ønsker.
Legg oksehalen til røykeren med et brett på stativet under for å fange opp drypp og saft og røyk i 4 timer.
Omtrent 30 minutter før slutten av denne røykefasen lager vi stekevæsken til den andre kokefasen. Fres løk, gulrøtter og selleri forsiktig. Etter 10-15 minutter tilsett hvitløk og stek videre i 5 minutter til. Før du tilsetter rosmarin, timian og laurbærblad. Deretter tilsetter vi rødvinen og koker av alkoholen i 5 minutter, rører og skraper for å deglasere pannen. Tilsett oksekraften og kok opp og la det småkoke. Hold dette ved å småkoke til 4 timers røyken er ferdig.
Slå av røykinnstillingen og ta oksehalen ut av røykeapparatet. Legg til et brett eller fat som passer for røykeren og dypt nok til oksehalebitene og stekevæsken. Tilsett den varme stekevæsken i fatet med oksehalen og dekk godt med folie. Gå tilbake til røykeren for å steke i ytterligere 3-4 timer til kjøttet faller av beina.
Du kan nå servere denne som en deilig stekt oksehale, men du kan også bruke restene til en fantastisk oksehale ragu eller oksehale chilli con carne – den er så allsidig og deilig å bruke på mange måter.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now