Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas Recipe

Røkt Ribeye strips og søt pepper fajitas oppskriftPå grunn av Polar Vortex nr. 972, er garasjen min bare kald nok til at det gamle kjøleskapet egentlig ikke fungerer, spesielt fryserverket. Derfor har jeg holdt øye med den lille maten jeg hadde der inne, og prøvd å bruke den før den tiner for tredje gang. Og dette bringer meg til denne små røkt ribeye -stripene og paprika -fajitas -oppskriften jeg kokte den andre natten.

Ingredients

For røyken:

To pund ribeye i tynne skiver

En stang smør

Spisskummen - 2 ts

chilipulver - 2 ts

Havsalt - 1 ts

En liter Ziploc frysepose i plast

Mini søt paprika - 4 kopper

For komfyr og kjøkken:

Basmati eller jasminris – 2 kopper ukokt

Havsalt - en ts

Spisskummen - en ts

Chilipulver - en ts

¼ kopp lett olivenolje

To sjenerøse ss knust hvitløk

Smør - ¾ pinne

Preparation

Arbeid med ett kilo kjøtt om gangen, skille skivene, akkurat som du ville gjort et kilo bacon og legg dem i en Ziploc-pose.

Smelt halvparten av smøret og hell det i posen, sammen med halvparten av krydderne.

Masser posen slik at kjøttet blir jevnt dekket med alt, og spre det ut på halvparten av røykeren din.

Gjenta for det andre pundet og fordel det behandlede kjøttet på den andre halvdelen av risten.

Ja, du kan organisere disse pent i rader med flate strimler, men du trenger sannsynligvis to stativer for det. Følgelig vil røyketiden din reduseres.

Min måte: Jeg bruker ett stativ og min ganske uryddige metodikk gir litt mer røyketid. Kjøttet er fortsatt jevnt røkt, men det har fått mer karakter, om du vil, alt rotet sammen slik.

Bare sørg for at kjøttlaget ditt er jevnt fordelt og ordnet slik at alt kjøttet får litt røyk. Du vil ikke ha en kjøttbolle tildekket som aldri kommer til å bli slått av røyken.

Paprika reddet fra ulykken:

For de søte paprikaene, vel, de var nok et offer for den store kjøleskapsdebakelen. Det førte til at posen jeg hadde i garasjekjøleskapet hadde vaklet mellom akkurat passe kaldt og å fryse litt for ofte.

De fleste var fortsatt ferske og brukbare, men mye lenger og det flertallet skulle gå veien til sine frostbitte brødre. Jeg gjorde ikke annet enn å kutte stammehodene av dem.

Etterpå fordelte jeg dem jevnt over den ventilerte bunnplaten på en kyllingkoker med ølboks fra William-Sonoma. Den er omtrent på størrelse med en middels sautépanne, og med små, rullende ting som disse minipepper. Det gjør det problemfritt å få dem inn og ut av røykeren.

Sjelden eller middels godt, smaken var utmerket!

Kjøtt og paprika gikk inn i røykeren med mesquite. Jeg satte den på 235, men 20-gradersdagen holdt den på ca. 225. Jeg dyttet ut litt mer røyk ved timemerket, og kjøttet kom veldig fint.

Jeg lot røykeren gå i to timer, men jeg skulle ha trukket kjøttet på 90 minutter. Litt overdrevet for meg.

Hvis du foretrekker kjøttet ditt middels til middels godt, hadde du vært ganske fornøyd. Jeg foretrekker min mer sjeldne, men jeg svettet ikke noe av dette fordi jeg ikke var ferdig med å sette sammen måltidet.

Sjelden eller middels godt, smaken var utmerket, det er bare et spørsmål om tekstur.

I løpet av den siste halvtimen røykeren var i gang, ble jeg opptatt på kjøkkenet. Start risen i riskokeren, tilsett havsalt, spisskummen og chilipulver til vannet i komfyren. Riskokeren min fungerer ganske fort, men jeg brukte de 15 minuttene den jobbet på å karamellisere hvitløken.

På tide å karamellisere litt hvitløk:

I en stor All-Clad saucier varmet jeg olivenolje på middels-lav, tilsette hvitløk, når oljen var varm. Med en og annen omrøring, men ingen økning i brennertemperaturen, forvandler denne lave og langsomme tilnærmingen absolutt hvitløk fra sin nesten bitre rå tilstand til noe nøtteaktig og søtt.

Jeg har gjort det ved veldig lave temperaturer og gått opp til 30 minutter for bare et par spiseskjeer hvitløk. Med et så godt resultat kan du smøre det på en god brødskive og aldri vil ha noe annet.

Tortillas, rømme, grønn løk og selvfølgelig et øl som komplement:

Rett før jeg dro kjøttet og paprikaen ut av røykeren tok jeg en stor stekepanne og smeltet den halve smørstangen på middels temperatur.

Etter at smøret smeltet tilsatte jeg det røkte kjøttet raskt, mens jeg rørte raskt. Etter å ha redusert varmen la jeg lokket på den.

De neste trinnene:

Kombiner den røkte søte minipepperen og den karamelliserte hvitløken, rør raskt for å belegge, og rør deretter inn mesteparten av den kokte risen.

Jeg lot brenneren være litt mindre enn middels, la lokket på denne pannen også, og lot både paprikaen og kjøttet sette seg litt, ca. 15 minutter eller så med en omrøring av og til.

Til slutt tilsatte jeg risen og paprikaen i kjøttet, rørte for å kombinere, og deretter et lokk igjen i ytterligere 10 minutter, ettersom smakene giftet seg.

En haug med varme tortillas, litt rømme med litt oppskåret grønn løk og en øl jeg hadde laget kald ved å stikke den i snøen i bakgården – alt jeg trengte for å sette prikken over i-en på denne svært smakfulle middagen.

Mesquite
Tre

Mesquite Bisquettes for Bradley Smokers

Som den sterkeste av røykeskogen, komplementerer den rikt kjøtt som biff, and og lam perfekt med sin sterkere, litt søtere og mer delikate enn Hickory-smak.

Shop Now