Røykfylt Beef Short Ribs med Gremolata
Short ribs er så veldig, veldig deilig, og så veldig, veldig billig - men du må nok spørre slakteren din på forhånd om dem.
Ingredients
(Personer 4)
4 biff short ribs - rundt 1,8 kg1 ss havsalt
1 ss bløtt brunt sukker
svart pepper
For gremolataen
stor håndfull flatbladpersillerevet skall av en liten sitron
1 stort fedd hvitløk, knust og finhakket
håndfull ferske brødsmuler, stekt til gylden og sprø i litt olivenolje
Preparation
Vi er ekstremt heldige som har tre strålende slaktere i Totnes, men jeg måtte likevel smøre meg med tålmodighet et par dager for å få min korte ribben. De fleste har allerede blitt strippet for kjøttet - for stuing antar jeg - så snart skrotten er slaktet. Ribbene veier rundt 450 g hver, og du trenger en ribbe per person (eller mer hvis mennene har viljen). Kjøttet er tykt på ribba, og du må fjerne det øverste laget med fett og sene, igjen, slakteren din vil sannsynligvis tvinge det.
Kortribbe tar litt mer enn tre timer for å oppnå et oppsiktsvekkende, mørt resultat, og siden jeg foretrekker en subtil røyksmak, delte jeg koketiden mellom vanlig ovn (2 timer) og Bradley Smoker (1 time). Du foretrekker kanskje kun å bruke Bradley.
Metode:
Forvarm ovnen til 170°C. Bland salt og sukker og gni inn i kjøttet (ikke bry deg med beinsiden) deretter gi en god maling av sort pepper.
Sett på et grunt brett (jeg legger grovhakket purre og selleri under ribba for å holde kjøttet fuktig) og stek i 2 timer.
På dette tidspunktet vil ribba ha sluppet fettet som renner gjennom dette snittet, og det er verdt å henge på det deilige biffdryppene til søndagens stekte poteter.
Har Bradley opp og går en halvtime før stekeovnen er ferdig.
Legg eikebisketter i stabelen og still skaptemperaturen til 160°C.
Overfør ribbene fra brettet til et Bradley-rist og plasser i det forvarmede skapet for å røyke i ytterligere en time.
Nå har ribbekjøttet utviklet en røykfylt skorpe og har nesten falt fra beinet.
Fjern og la kjøttet hvile med deg forberede gremolata.
Lage gremolata ved å hakke persillen og blande den med de andre ingrediensene.
Dette er et levende akkompagnement som komplimenterer, og skjærer gjennom, rikdommen til kjøttet.
Fjern ribbekjøttet fra beinet (hvis det ikke allerede har falt av) og skjær i skiver. dryss rikelig med gremolata og nyt øyeblikket! Nydelig med litt smøraktige Jersey Royals og fine bønner.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now