Angelo's Smoked Chicken Thighs Recipe

Angelos røkt Kyllinglår Oppskrift



Følgende er min versjon av Angelos røkt kyllinglår. Ålsaus er vanskelig å finne, og det blir dyrt, hvis du må bestille den på nettet. Du kan la den være utenfor oppskriften, eller erstatte den med østerssaus. Det vil fortsatt smake godt, men annerledes. Jeg brukte ålaus, og det gjør en stor forskjell. Jeg tror jeg kan lage en erstatning for ålsaus ved å bruke mirin, røkt fisk (som er lettere for meg å få enn ål), soyasaus og et søtningsmiddel. Men sørg for å kjøpe kinesisk soyasaus, da det er en forskjell mellom det og de japanske variantene.

Jeg er ikke sikker på om det å plassere lårhuden gir bedre resultater. Jeg prøvde både huden ned og huden opp og kunne ikke oppdage noen forskjell.

Ingredients

Marinade:

1 pt eplejuice

1 12 oz øl (bruk et godt øl)

2 ss kosher salt

¼ kopp mørk brunt sukker

¼ kopp kinesisk soyasaus

¼ kopp teriyakisaus

¼ kopp ålesaus (valgfritt)

1 ss Worcestershire saus

Frisk ingefær - grovhakket (3 tommers stykke omtrent en fjerdedel i diameter)

4 fedd hvitløk - knust

6 pund kyllinglår

Preparation

Kombiner alle ingrediensene i en ikke-etsende beholder, bortsett fra kylling.

Avkjøl i 1 til 2 timer for å la smakene blande seg. I mellomtiden fjerner du eventuelt ekstra fett fra kyllinglårene og skyller godt.

Tørk og legg lårene i en ikke-etsende bolle eller plastpose. Hell marinade over lårene, avkjøl og saltlake i 7 - 8 timer.

Fjern lårene fra marinaden, og børst av eventuelle biter av ingefær eller hvitløk.

Legg lårene på oljede omvendte stativer, med skinnsiden ned, og la dem lufttørke i kjøleskapet til lårene føles klebrige å ta på (ca. 8 timer eller over natten).

La lårene stivne i romtemperatur i en time før du røyker.

I løpet av denne tiden kan du drysse dem med din favoritt rub, eller bare sort pepper. Røyk ved 220ºF til kjøtttemperaturen er 165 graderºF, bruk 5 - 6 eple- eller lønnbisquetter i 3-4 timer.


Baskisk i BBQ/teriyaki saus hvis du vil!