Applewood røykte Tyrkia Oppskrift
Dagens oppskrift er en Applewood-røkt kalkun i Bradley-røykeren med en lønn-bourbon-glasur. For å starte vil vi sorge kalkunen. Salting kan være det viktigste du kan gjøre for å holde kalkunen saftig.
En av fordelene med tørr salting er at det tar mindre plass i kjøleskapet enn fordi du ikke trenger den store gryten som når du er våt salt. Bakepulveret vil bidra til å sprette huden.
Ingredients
1½ Copp Kentucky Bourbon
1 kopp appelsinjuice
⅓ Kopper soyasaus
2-3 ss gul sennep
2 ss Kosher salt
2 ts bakepulver
Preparation
For å gjøre den tørre bringe, kombinere 2 ss kosher salt og 2 ts bakepulver.
Dryss denne blandingen over hele kalkunen og plasser den i kjøleskapet utildekket på en hevet rist i 18 til 24 timer.
Dagen etter tar du litt papirhåndklær og tørker av salt- og bakepulverblandingen. Du kan se litt væske i pannen under kalkunen som er helt normalt og forventet.
Krydre kalkunen med Armadillo Pepper Signature BBQ Rub eller ditt favorittfjærfekrydder.
Sett i en forvarmer røyker på 275ºF ved å bruke epleved. Jeg brukte Bradley Professional Smoker, så jeg brukte eplebisquettes.
Øk temperaturen til 325 etter 2 timerºF som vil bidra til å sprø huden.
For å lage glasuren bland bourbon, appelsinjuice, soyasaus og sennep i en panne på middels høy varme. La småkoke til blandingen er redusert med ca 1/3rd. Dette vil ta 15 til 30 minutter.
Kok kalkunen til den når 155ºF til 160ºF og påfør deretter glasuren.
Fortsett å koke kalkunen til den når 165 graderºF.
Ta ut av røykeren og la hvile i 20 til 30 minutter.
Skjær og server!
Oppskrift av: Armadillo Pepper BBQ