alt="Smoked duck"

Best røkt And Oppskrift



Enten du oppdrar innenlandske ender eller jakter dem som mange i løpet av vinterhalvåret, har vi en oppskrift som vil titillere øynene og kikke tungen!

Duck tilbyr en dristigere smak enn andre fugl, som kalkun eller kylling. Det er grunnen til at så mange mennesker liker det røykte.

En annen grunn til at and er perfekt fôr for en matrøyker er fordi de er fetere enn andre spillfugler. Som du godt vet, beholder fettinnholdet fuktighet og absorberer røykfylt smak bedre enn magert kjøtt.

Denne oppskriften fungerer bra for både innenlandske og ville ender. Så uansett hva du har på hånden (det være seg mer, tre, kanie eller flekk) skal fungere, så lenge det ikke er ultra-lean. Her er noen raske anbefalinger før vi kommer inn i kjøttet av ting.

Ingredients

The Cure:

3 ss (45 ml) Bradley sukkerkur

2 ts (10 ml) fjærfekrydder

2 ts (10 ml) løkgranulat eller pulver

1 ts (5 ml) paprika

1 ts (5 ml) salvie - gnidd

1 ts (5 ml) merian

1 ts (5 ml) timian

1 ts (5 ml) hvit pepper

1 ts (5 ml) hvitløksgranulat eller pulver

2 laurbærblad, kuttet i tynne strimler med saks (strø på sist)

Preparation

Tidlig forberedelse (en uke ut):

The Cure

Vask and(e) og fjern overflødig fett fra kroppen innvendig og utvendig, og la huden sitte igjen.

Stikk hull i brystene og lårene godt.
Bland kuren ovenfor i en stor beholder og gni over hele fuglen, både innvendig og utvendig.

Sett lokket på herdebeholderen og herd i 6 dager i kjøleskap. Mens du herder, gni alle overflater mange ganger igjen.

Siste forberedelse (en dag ut):

Skyll ender godt med kaldt vann og tørk med tørkepapir.

Fyll kroppshulen med krøllet avispapir som er pakket inn i papirhåndklær.

Pakk nå and med papirhåndklær og pakk igjen med avispapir. Legg et papirhåndkle og avispapir under anda for å absorbere væske.

Oppbevares over natten i kjøleskapet.

Smoking The Duck (morgen):

Bruk slaktergarn for å sikre anda. Enten heng eller plasser fuglen i røykemaskinen slik at brystet vender ned (vi anbefaler å bruke en solid S-krok for å henge den med halen vendt opp. Det lar røyken flyte lettere gjennom hele kroppshulen).

Tørk anda i Bradley-smokeren uten røyk i én time ved 140°F. Poenget med dette er å bli kvitt klamheten i huden.

Nå er du klar for røyk. Ved lavest mulig temperatur, røyk anda i ca. tre timer ved å bruke et treslag (frukt, nøtter). Skru opp temperaturen til 150 °F og fortsett å røyke i tre timer til.

Cooking The Duck (kveld):

I en forvarmet kjøkkenovn ved 350 °F, plasser anda på en forhøyet rist i en panne. Pannen bør være minst én tomme dyp for å samle det smeltede fettet.

Dekk til med aluminiumsfolie og stek til fuglens indre temperatur når 170 °F. Det kan være lurt å sjekke både bryster og lår for gjennomstekt i tilfelle ovnen din steker varmere på den ene siden enn den andre.

Vi håper du liker denne oppskriften like mye som vi gjør.