Bourbon og urt røykte Tyrkia Oppskrift
Tyrkia er et veldig allsidig protein. Og etter min mening, mens en stekt kalkun kan være deilig hvis den behandles riktig. En røkt kalkunoppskrift kan nå resultater som overgår til og med den utstoppede og stekte feriefuglen.
Jeg hadde en mulighet i år til å sikre en andre kalkun fra en lokal kalkungård. Det var et 16 kilo, alt naturlig rekkevidde. Jeg så det som den perfekte muligheten til å røyke. Og deretter til å vakuumpakke og fryse et antall kutt - spesielt mye skiver kjøtt til smørbrød (se oppskrift nedenfor).
Ingredients
En rekke hevet, naturlig kalkun
For den tørre saltlaken:
Sett sammen en blanding av enten tørre eller friske urter.
Husk at tørre urter gir en mer intens smak. Jeg brukte mest friske urter.
Fire kvister fersk rosmarin (fjern nåler fra stilken)
Fire kvister fersk salvie
10 - 12 kvister fersk vanlig timian
Fire fedd hvitløk, skrellet og hakket
To teskjeer av fennikelfrø
En teskje av sitronskall
En teskje av røde pepperflak
En halv kopp kosher salt
To teskjeer av turbinado sukker (sukker i rå)
Ha alle ingrediensene i bollen til en foodprosessor og kjør til det dannes en pasta.
For røyken:
To epler - delt i to
En stor løk - kuttet i to
Tre eller fire hele hvitløksfedd
Fire kvister fersk rosmarin
En kopp av din favoritt Bourbon
Whisky Oak Bisquettes
Oppskrift på en deilig sandwich:
En demi-baguette
Trippel krembrieost
Varm pepper gelé
Ruccola
Oppskåret røkt kalkun
Preparation
Gni Dry Brine-blandingen over hele kalkunen - toppen, bunnen og inne i hulrommet.
Avkjøl kalkunen uten lokk i kjøleskapet i 24 timer.
Tretti minutter før du røyker, fjern kalkunen fra kjøleskapet og skyll saltlaken av – ta deg god tid med dette og få saltlaken av fuglen. Bruk kaldt rennende vann.
Tørk kalkunen godt og legg epler, løk og hvitløksfedd inn i hulrommet sammen med rosmarinkvistene.
Gni Bourbon over hele utsiden av kalkunen.
Røyk:
Røyk kalkunen på Whisky Oak Bisquettes ved 220 - 225ºF i 6-8 timer.
Tørk med Bourbon ikke mer enn tre ganger under hele røykeprosessen.
Se etter en indre temperatur på 150 - 160ºF.
Når kalkunen har nådd temperatur og er ferdig, fjerner du den og lar den hvile på et skjærebrett i 15 - 20 minutter.
Fjern frukt og grønnsaker fra hulrommet.
Skjær, skjær og nyt!
Smørbrød:
Skjær opp baguetten og fordel Brie på den ene siden av brødet.
Fordel peppergeleen på den andre siden av brødet.
Legg skiver av den røkte kalkunen på toppen av osten.
Legg ruccolaen over kalkunen, lukk smørbrødet og nyt!