Bradley Smoked Chicken Salad

Bradley Røkt kylling Salat

Sandra Tate

Noen tegn på lysere vær, og salatdager er tilbake ... hva kan være bedre enn lubben økologiske kylling supremes, eple tre røkt til en strålende gyldenbrun og servert med en skarp, lemony, Waldorf -stil salat?

Ingredients

(Personer 4)

2 lubne røkte kyllingbryst

1/2 pakke brønnkarse, spinat & ruccola salatblader

2 møre stangselleri, trimmede unge bladselleri

2 Cox's epler

liten håndfull valnøttbiter

saft av 1/2 sitron

1 ss valnøttolje

salt pepper

Preparation

Jeg brukte økologisk kylling, og jeg foretrekker å la skinnet sitte på for et mer saftig, fuktig resultat.

Saltlake:

Tilbered en saltlake av 500 ml vann, kokt med et fedd knust hvitløk og litt frisk rosmarin, blandet med 75 g salt og 25 g brunt sukker. La det avkjøles helt, og dypp deretter 2 kyllingsupremes i saltlaken (i en tettsittende plastbeholder) og la stå i 30 minutter.

Fjern og skyll (kast saltlaken).

Røykemetode:

Tørk og legg på en Bradley trådkurv. Varm opp Bradley Smoker til 180°F/82°C, fyll med eplebisquetter og røyk i ca. 1 - 1½ time eller til den er kokt. La avkjøle før du skjærer i skiver og server ved romtemperatur.

Redaktørens notat: Etter å ha inkludert friske urter og hvitløk i saltlaken ble jeg ikke overrasket over at smakene var nesten helt tapt - som så ofte skjer med marinert kjøtt på en grill, er smakene kokt bort. Så også med min røkte kylling; de subtile notene fra saltlake var ingen match for smaken av eplevedrøyk. Hvis du ønsker å gi kyllingen en frisk urtesmak, bør du vurdere å spidd den med et stykke rosmarin rett før varmrøyking. Eller du kan lage et snitt i den tykkeste delen av brystet (horisontalt) og fylle med en pasta av hvitløk, urter, krydder og olivenolje (laget med en morter eller en miniprosessor), igjen vil du gjøre dette umiddelbart før varmt røyking.  

Å servere:

Forbered, saltlake og røyk kyllingen supremes i henhold til instruksjonene ovenfor. Når den er avkjølt, skjær den diagonalt i 1 cm biter. En supreme er nok til å servere to til en deilig lett lunsj eller forrett.

Skjær selleristinnene. Del eplene i kvarte og fjern kjernen, kutt deretter i 2 cm biter og legg i en bolle med sitronsaft, valnøttolje, valnøtter, selleri og litt salt og pepper. Tilsett noen unge blader fra midten av sellerihodet og de blandede salatbladene. Vend sammen kort og del mellom tallerkener. Luft noen skiver røkt kylling over salaten og server med oppvarmet, sprø brød.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now