Bradley Smoked Turkey Crown

Bradley røykte Tyrkia krone

Sandra Tate

Denne julen, løft høytidsfesten din med en røkt kalkunkrone. Den røykfylte infusjonen forbedrer kalkunens naturlige smaker, mens den sprø huden gir en uimotståelig tekstur. Det er et show-stoppende midtpunkt som vil forlate gjestene dine i ærefrykt og gjøre din festlige feiring virkelig minneverdig.

Ingredients

liten kalkunkrone (min veide 1,75 kg - perfekt pålegg, smørbrød etc, eller for 2 personer som hovedrett)

for saltlaken:

200g godt havsalt + 100g lysebrunt muscovadosukker

2 kvister timian,

2 kvister rosmarin,

6 fedd hvitløk - skrelt og knust

Preparation

Desember kan bare bety en ting, jul! Og vi innleder det luksuriøse. Vi er vel alle skyldige i å stappe i oss så mange spiselige godbiter i en ti-dagers periode som vi kan tenke oss? Overbærenhet er navnet på spillet og røkt mat står høyt på listen. Vi har to deilige forslag til deg denne måneden, ett som gir deg muligheten til en romantisk og annerledes julelunsj (selv om det for meg ville vært stjernen på et nyttårspåleggsfat), og et som ville slå sokkene av. hele familien som julelunsjforrett. Vi snakker selvfølgelig kalkun og laks. Først skal jeg vise deg Bradley varmrøkt kalkunkrone.

For saltlaken over natten av kalkunkronen: bland salt og sukker med 2 liter kokende vann i en tettsittende, ren panne eller beholder, og rør til den er helt oppløst. Tilsett ytterligere en liter vann sammen med urter og hvitløk. La avkjøles helt, og dypp deretter kalkunkronen, brystbenet ned, i saltlaken (hvis den ikke er helt dekket, tilsett litt mer kaldt vann). Dekk til med lokk eller film og la stå over natten.

Neste dag, tøm saltlaken, dekk med ferskvann og bløtlegg i 1 time. Tørk av og tørk. La stå i Bradley i 3-4 timer før du røyker.

Røykemetode

Fjern kalkunen og sett på en rist. Sett røykeovnen på 80°C med rikelig med eplevedbisquetter i stabelen. Når skapet har nådd sin temperatur, plasser kalkunen med et brett eller folie på hyllen under for å fange opp eventuelle drypp.

Røyk i 4 timer eller til du har en kjernetemperatur på 74°C/165°F i den tykkeste delen av kjøttet.

Dekk til og avkjøl før avkjøling - eller server varm (til dette ville jeg fjernet skinnet, skjære og servert med veloutésaus og alt tilbehør).

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now