Honey Orange Smoked Tyrkia ben Oppskrift
Du trenger ikke å vente på Thanksgiving for å spise Tyrkia. Tyrkia -ben er et godt valg for en familiemiddag. De har mørt og fuktig kjøtt, fullpakket med smak.
Merk: For denne oppskriften trenger du en spesiell ingrediens: et natriumnitrittbasert herdesalt som kalles rosa salt, Praha-pulver eller Insta Cure nr. 1.
Ingredients
6 kalkunben (1 til 1 ½ pund hver)
4 Quarts (1 gallon) vann
¾ kopp honning
¾ kopp grovt salt (sjø eller kosher)
1 ss rosa salt (Praha-pulver eller Insta-kur nr. 1)
Skallet (fjern det i strimler med en grønnsaksskreller) og saften av 1 appelsin
4 hele nellik
4 Allehånde bær, lett knust med siden av en klyve
2 laurbærblader
2 kanelstenger (3 tommer hver)
1 ss hele sorte pepperkorn
Bradley Flavor Bisquettes
Preparation
Lag saltlaken: Kombiner 2 liter vann, honning, salt, salt, appelsinskall og juice, nellik, allehånde, laurbærblader, kanelstenger og pepperkorn i en stor gryte. Kok opp på høy varme mens du visp for å løse opp salt og sukker. Fjern fra varmen og tilsett de resterende 2 liter vann. La avkjøles til romtemperatur, og avkjøl deretter til den er grundig avkjølt.
Skyll kalkuntrommestikkene i et dørslag under kaldt rennende vann. Prikk huden på alle sider med en for eller nål.
Legg kalkuntrommestikkene til saltlaken, og pass på at de er helt nedsenket. Du kan holde dem nede med en middagstallerken eller en gjenlukkbar plastpose fylt med is. Saltlak trommestikkene i kjøleskapet i 48 timer.
Når du er klar til å røyke, tøm trommestikkene og kast saltlaken. Plukk av og kast eventuelle klamrende krydder. Tørk trommestikkene med tørkepapir.
Sett opp Bradley Smoker og forvarm til 250 °F. (Jeg liker å røyke kalkun med kirsebær)
Plasser trommestikkene på trådristene i røykemaskinen. Røyk kalkunbeina til de er mørkebrune og veldig møre (3 til 4 timer). Du ser etter en innvendig temperatur på 170 °F på et termometer med øyeblikkelig avlesning.
Ikke bli skremt (tvert imot - vær stolt) hvis kjøttet under huden er rosa: Det er en kjemisk reaksjon på kuren og røyken. Serveres varm eller i romtemperatur.
Oppskrift av: Steven Raichlen
Foto med tillatelse av Richard Dallett