How To Make Smoked Turkey

Hvordan lage røkt Tyrkia



Leter du etter den perfekte røkt kalkunen til neste Thanksgiving? Vi har deg dekket!

Ingredients

Tyrkia:

12 til 16 lb fersk eller frossen kalkun

2 ss rapsolje

For saltlaken:

½ kopp worcestershiresaus

⅓ kopp brunt sukker

1 kopp kosher salt

2 ss røkt paprika

1 ss hvitløkssalt

1 ss sort pepper

1 ss løkpulver

1 ts knust rosmarin

1 ts timian

1 ts pepper

Preparation

Sørg for at kalkunen er tint og fjern innmaten. Ta en 5-liters bøtte og tilsett 3 liter vann til den.

Tilsett alle saltlakeingrediensene og bland alt til det hele er oppløst.

Plasser kalkunen i bøtta, bryst ned, og pass på at den er helt dekket av saltlaken.

Dekk til bøtta og ta den til kjøleskapet. La den ligge der over natten.

Fjern kalkunen fra bøtta og tørk. Ta rapsoljen og gni den utenfor hele kalkunen. Legg kalkunen på en rist med brystsiden opp.

Still inn røyketemperaturen til 225 °F (105 °C) og forvarm den.

Plasser kalkunen din i røykemaskinen ved å bruke pecanbisquetter.

Kok og røyk kalkunen i 3 til 4 timer, og deretter setter du røykeren til den maksimale temperaturen på 160 °C og vent til den når den indre temperaturen på 74 °C. Røyk er valgfritt for denne delen, bare husk at jo lenger du har røyk, jo sterkere blir smaken – for meg er vanligvis de første 4 timene med røyk nok.

Ta den ut av røykemaskinen og la den stå i 30 minutter før servering.