Chicken Thighs and Gnocchi with Smoked Mushrooms & Red Peppers

Kyllinglår og gnocchi med røkt sopp og rød paprika



Jeg klarte å få tre halvliter av forskjellige sopp og to nydelig rød paprika inn i røykeren. Som et resultat fikk jeg en nydelig rett og en veldig enkel oppskrift: kyllinglår og gnocchi med røkt sopp og rød paprika. Dette er hva du trenger.

Ingredients

4 store kyllinglår

1 halvliter shitake-sopp

1 halvliter oppskåret baby bella-sopp

1 halvliter hel østers eller knappsopp

2 store røde paprika

1 ss baconfett

1 ss olevende olje (helst rosmarininfundert)

2 kopper chønsekraft (mer tilgjengelig)

1 16-unse pakke gnocchi

10 unser ffrisk babyspinat

1 opp teavy krem

2 ss crusket hvitløk

2 kvister ffrisk rosmarin

Salt og pepper etter smak

Preparation

Få sopp og paprika røkt først. La all soppen være hel, bortsett fra shitakestilkene, da de kan bli seige.

Deretter halshugges, fjernes frøene og de røde paprikaene i kvart. Fordel dem med all soppen på en rist i røykesettet på 220ºF over epleved i ca 90 minutter.


Paprikaene skal ha mistet sin livlige røde nyanse, og skallet skal være litt rynket. Soppen skal se både litt tørket og mørkere ut i fargen, men ingen av brettet skal se ut som den har blitt krympet. Tross alt er vi ikke dehydrerende, bare røyker.

Fjern fra røykeren når den er ferdig og avkjøl, og du kan absolutt kjøle hele batchen for senere bruk. Legg dem i en forseglet plastbeholder og oppbevar i kjøleskapet til du bestemmer deg for å tilberede denne retten.

En perfekt kombinasjon av pasta, sopp og kylling

I en stor sautépanne smelter du baconfettet, smøret eller olivenoljen. Tilsett en spiseskje med knust hvitløk, og legg i kyllinglårene når du surrer. Litt kyllingkraft er nok, da vi bare ønsker å holde litt fuktighet i pannen og unngå at det spruter rundt.

Sørg for å brette ut hvert lår slik at hvert lår er så flatt og så mye i et enkelt lag i pannen som mulig. Salt og pepre oppsiden hvis du vil, la ulempen brune, snu og gjenta.

Når de er ferdige, fordel en av kvistene med rosmarin jevnt over toppen av kløkken, legg et lokk på pannen. og ta kjelen av varmen.

Urter som gjør hele forskjellen

Varm opp rosmarinolivenoljen og den andre spiseskjeen med knust hvitløk i en større kasserolle eller saucier til knapt fresende. Ha i gnocchi og brun jevnt over en middels brenner. DeLallo er min favoritt fordi de har akkurat passe tetthet og ikke for tunge,

Tilsett bladene fra den andre rosmarinkvisten omtrent halvveis, rør av og til for å få putene til en fin farge, ikke ensfarget brun. Vi vil bare ha en fin blanding av toasty brun og kremgul potet.

Når gnocchiene er der du liker dem fargemessig, tilsett røkt sopp og paprika og omtrent en kopp kyllingkraft. Rør for å kombinere og hev varmen litt på brenneren.

Tid for kyllingen

Ta kyllinglårene og gi dem en god grov hakk og legg dem i kasserollen også, sammen med all væsken og skrap i bunnen av kjelen.

Rør igjen, tilsett litt mer kyllingkraft etter behov for å holde blandingen i bare litt væske, og tilsett deretter den tunge fløten.

Til slutt legger du spinaten på toppen - jeg brukte hele den store, 10-unse plastbaljen med babyspinat fra Organic Girl - legg toppen på pannen og la spinaten visne ned, kanskje fem minutter.

Til syvende og sist skal det være akkurat nok væske i pannen til å kombineres med stivelsen fra gnocchiene. Som et resultat bør du ende opp med en pent sauset rett, ikke for løs, ikke for tykk.

Klar til å gå

Server den med litt tykt franskbrød, og du har et mettende måltid som ikke er for tungt, ikke for lett. En hvis røykfylte høydepunkter gir en rikdom til det som ellers ville vært en slags gjennomsnittlig gryte.