Kald røkt Duck bryster Oppskrift
For å tilberede denne kalde røkt andebrystoppskriften, bør du fjerne huden og beinene fra andebrystene. Hvis du bare skal røyke det i en time eller to, trenger du kanskje ikke å kurere det. En enkel grunnleggende salt saltlake vil fungere. Hvis du skal til kald røyk i en lengre periode, for and eller noe fjærkre, kan det hende du har det bedre med en saltlakehur (sylteagurk), enn å bruke Dry Cure -metoden. Jeg starter generelt med en grunnleggende saltlake -kur, og legger til forskjellige smaker. Hvis du trenger mindre, kan du halvparten eller kvart oppskriften.
Ingredients
12 andebryst
Grunnleggende saltlakekur:
1 gal vann
12 Oz syltesalt (eller 1,5 kopper Morton koshersalt)
½ Kopp sukker (eller lønnesirup eller brunt sukker)
⅕ Oz InstaCure #1 (ca. 8 teskjeer)
En gallon vil være nok til å kurere rundt 12 andebryst.
Preparation
Tilsett alle ingrediensene unntatt InstaCure i en ikke-reaktiv kjele (rustfritt stål eller porselensfôret) med en liter vann.
Kok opp vannet, reduser varmen, la det småkoke og rør til alle ingrediensene er oppløst.
Fjern fra varmen og tilsett 3 liter kaldt vann til blandingen og tilsett InstaCure, rør til det er helt oppløst.
Hell i en ikke-reaktiv beholder (rustfritt stål, plast eller glass) som er stor nok til å holde saltlaken pluss andebrystet.
Ikke plasser anda i saltlaken på dette tidspunktet.
Avkjøl og avkjøl saltlaken til saltlaken er 38°F – 40°F. Du kan bruke is i stedet for kaldt vann. Ett pund is tilsvarer en halvliter vann.
Når saltlaken er avkjølt, plasser brystet i saltlaken, og sørg for at de alle er helt nedsenket.
Du må kanskje bruke en tallerken på toppen av dem for å holde dem nedsenket.
Herdetiden beregnes vanligvis etter tykkelsen på kjøttstykket. For andebryst bør du kurere i 8-12 timer.
Etter å ha fjernet brystet fra saltlaken, skyll hvert bryst under kaldt vann.
Legg dem på en rist og lufttørk, utildekket i kjøleskap i 8-12 timer, eller til de blir klebrige å ta på.
Hvis du kaldrøyker, hold røykeren under 90°F. Jeg ville ikke brukt mer enn 4-6 bisquetter.