Røkt Duck Pancetta Oppskrift
Hvis du vil prøve å lage ditt eget charcuterie, viser denne oppskriften hvordan du kan kurere og røyke and bryst for and bacon eller pancetta. Dette er en god mat-fremmat, fordi både herding og røyking tar flere timer, og så må du koke pancettaen for å servere den. Bruk den i eventuelle retter du vil bruke svinekjøttpancetta i.
Ingredients
2 eller 3 andebryst
For saltlake:
2 kopper vann
1 kopp kaffe
½ kopp brunt sukker
½ kopp kosher salt
1 ss Kur #1
Bradley Bisquettes – Lønn
Preparation
Bland sammen ingrediensene til saltlake i en kjele.
Varm opp over middels varme og rør til salt og sukker er oppløst.
La saltlaken avkjøles til romtemperatur.
Legg andebrystene i saltlake og sett i kjøleskapet i 8 timer.
Fjern andebrystene fra saltlaken, skyll godt og tørk.
Kaldrøykbryster i 5-6 timer med lønnebisquetter. Husk at den ikke blir tilberedt på dette tidspunktet!
Pakk kaldrøkte andebryst (nå andepancetta/bacon) inn i plastfolie til de skal brukes.
Skjær og stek/bak andepancetta før servering.