Røkt asiatisk marinert And Salatruller oppskrift
Før du lager rullene, må du røyke anda og tilberede grønnsakene du skal pakke. For salaten vil en blanding av salat, rød paprika, agurk, gulrøtter og grønn løk være nok.
Mariner andebrystene i asiatiske krydder og røyke dem med eik tre. Pakk rullene i tynn rispapir, og kombiner skiver røkt and, grønnsaker og nudler. To andebryst lager 8 salatruller.
Ingredients
For marinade:
¼ kopp vegetabilsk olje
2 ss sesamolje
1 ss risvineddik
¼ kopp soyasaus
1 ts revet ingefær
1 ts Sambal
2 fedd hvitløk - finhakket
Til salatrullene:
1 pakke rispapir
1 pakke vermicelli "glass" risnudler
1 hode grønn bladsalat
1 rød paprika - finhåret
½ engelsk agurk - julienned
2 gulrøtter - skrelt og skåret i julien
1 haug med grønn løk - i tynne skiver
For dipsausen:
1 ss rød karripasta
2 ss vegetabilsk olje
1 boks kokosmelk
¼ Kopp usaltet, naturlig peanøttsmør (jeg brukte chunky for ekstra tekstur)
2 ts soyasaus
Preparation
Visp sammen ingrediensene til marinaden.
Mariner andebrystene over natten, skoal fetthetten på andebrystet på forhånd.
Legg vermicelli nudler i en bolle med vann og sett i kjøleskapet for å trekke over natten.
Røyk andebrystene i 1½ - 2 timer i røyker forvarmet til 225°F med eikebisquetter, eller til en indre temperatur på 160°F er nådd.
La anda avkjøles, skjær den i strimler.
Fyll en stor stekepanne/form med romtemperert vann.
Nå begynner vi å sette sammen salatrullene! Jeg foretrekker å dobbeltpakke salatrullene mine. Det sparer deg fra de ødeleggende effektene av et revet papir, og det betyr at du kan legge enda mer smakfulle ting der. Begynn med å dyppe ett stykke rispapir i vannet om gangen (la det ligge under vann i 1 minutt) og flat deretter ut på et rent skjærebrett. Gjenta og legg et annet papir direkte oppå (dobbelt omslag!). Papirene skal være myke og smidige.
Plasser et stykke bladsalat, en liten håndfull drenerte og bløtlagte vermicelli nudler, skiver av and, litt paprika, agurk, gulrot og grønn løk i midten av wrap.
Pakk inn salatrullen omtrent som man ville pakket inn en burrito, og trekk kanten nærmest deg over ingrediensene. Stikk inn sidene og rull bort fra deg for å forsegle enden. Hvis du har problemer med å forsegle papiret, drypp litt vann på kanten.
Gjenta, gjenta, gjenta!
For å lage dipsausen, legg olje og rød karripasta i en liten kjele på middels varme
Stek pastaen i 2-3 minutter under konstant omrøring
Ha i kokosmelk, peanøttsmør og soyasaus
La småkoke i 3 minutter på komfyren, sørg for å fortsette å røre for å unngå at saus fester seg til kasserollen
Server salatrullene med sausen og nyt!