Røkt BBQ Kyllinglår Oppskrift
Kyllinglår gjør det ideelle kyllingskåret for røykeren: bein-in, hud-on. Denne røkt BBQ kyllinglår har en smørete saltlake og en krydret gni, røkt til perfeksjon med hickory tre.
Ingredients
12-14 Kyllinglår
1 kopp av din favoritt BBQ saus
½ pund smør
For saltlake:
4 kopper vann
¼ kopp kosher salt
3 ss brunt sukker
1 ss sort pepper
For Rub:
¼ kopp kosher salt
⅓ kopp brunt sukker
2 ss paprika
2 ss hvitløkspulver
2 ss tørket persille
1 ss sort pepper
Bradley Flavor Bisquettes – Hickory
Preparation
Løs sammen ingrediensene til saltlaken.
Senk kyllinglår i saltlake og la stå tildekket i kjøleskapet over natten, eller minimum 4 timer.
Fjern fra saltlake, skyll og tørk.
Bland sammen ingrediensene for gni.
Dekk kyllingen jevnt med gni.
Forvarm røykeren til 225 °F med Bradley Hickory Flavour Bisquettes.
Smelt ½ lb smør, og tilsett gjenværende rub i en aluminiumsbakebolle.
Legg kyllingen i smørbadet og røyk i 1½ time.
Fjern kyllingen fra smørbadet.
Tørk med BBQ-saus og røyk direkte på røykstativet (Bradley Magic Mats anbefales for å unngå å feste seg) i ytterligere 30-45 minutter eller til en indre temperatur på 165°F er nådd.
Server lun med ekstra BBQ-saus.
Oppskrift av: Lena Clayton