Røkt Flatte and Oppskrift
Denne røkt flate andoppskriften fungerer for enhver småfugl. Flating er en god måte å gå med dem på. Forsikre deg om at ande rumper med preening kjertel er fjernet.
Prøv einerbær i stedet for Allspice, og det er også mulig å injisere brystene med eplejuice. Jeg serverer det vanligvis kaldt med kjeks og ost, men jeg legger ost og kjeks ut for å vise frem fuglene au naturlig først. Så hud dem og skiver brystet. Bena og lårene er de beste!
Ingredients
4 til 6 hele stokkand - skinn på
4 Qt vann
⅔ Cup Morton's Tender Quick
⅓ kopp salt
1 kopp brunt sukker
1 ts hele pepperkorn
1 ts hel allehånde
½ ts hvitløkspulver
4 laurbærblader
Preparation
Forbered ender:
Med en tagget kniv, eller liten sag, delt plukkede ender nedover ryggraden.
Åpne ender og flat ut.
Bruk en stiv børste, skrubb innsiden, og skyll deretter rent.
Saltlake:
Bland ingrediensene med 1 liter vann og kok opp
La småkoke i 15 minutter.
Sil, og avkjøl deretter saltlake i kjøleskapet.
Bland saltlake med resterende 3 liter vann.
Bløtlegg ender dekket i saltlake i 3 dager.
Fjern fra saltlake og skyll i kaldt vann.
Mens du varmer opp røyker, hold ender ved romtemperatur i 1 time, og tørk deretter.
Røyk:
Plasser ender på røykstativ, skinn opp.
120 °F - 3 timer, ingen røyk, ventilen 100 % åpen.
140°F - 5 timer, kirsebær- eller eplerøyk, ventil 50 % åpen.
160°F - ventil 25% åpen, til brysttemperaturen er 150°F.