Røkt Tyrkia Oppskrift
Å røyke en hel kalkun er en lang prosess og vil ta minst 8 timer, hvis du vil ha den øm og saftig. Så du bør starte kvelden før du lager mat. Imidlertid er denne røkt kalkunoppskriften så enkel og garantert å imponere familien og gjestene dine.
Ingredients
For saltlaken:
1 kopp kosher salt
1 ¼ kopper brunt sukker
3 ss hele sorte pepperkorn
4-6 laurbærblader
2 kanelstenger
Skal og saft av 1 appelsin
2 liter kaldt vann
For fuglen:
1 fersk kalkun, tint hvis den er frossen (12-15 pund)
1 middels løk, delt i kvarte
1 eple, i kvarte
2 gulrøtter, kuttet i ca 4 tommers biter
3 stilker selleri, delt i to
1 hvitløkshode, toppen kuttet av og løst skall fjernet
6 ss usaltet smør (3/4 pinne), myknet
Bradley Premium Bisquettes – Sage
Preparation
Kvelden før koking blander du ingrediensene til saltlaken i en stor kjele på middels varme, til salt og sukker er oppløst.
Sett saltlake til side og la avkjøles.
Fjern innmat og nakke fra kalkunen. Reserver og avkjøl for saus.
Skyll kalkunen innvendig og utvendig med kaldt vann.
Senk kalkunen ned i den avkjølte saltlaken.
Dekk til og avkjøl over natten.
Neste dag, fjern kalkunen fra saltlaken, skyll med kaldt vann og tørk med tørkepapir.
Avkjøl, uten lokk i minst 2 timer for å tørke.
Forvarm røykeren til 225 °F med Bradley Premium Sage Bisquettes.
Legg kalkunen i en stekepanne av aluminium.
Gni kalkunens hulrom med 2 ss smør og fyll med hakket eple og grønnsaker.
Gni 2 ss smør på utsiden av fuglen.
Legg i røyker og røyk i ca. 8 timer, eller til den indre temperaturen på den tykkeste delen av låret når 180 °F.
Halvveis i kokeprosessen tråkles kalkunen med resten av smøret.
Oppskrift av: Lena Clayton