alt="smoked turkey"

Apple saltlinje røkt Tyrkia Oppskrift



Fantastisk! Da det kom ut av røykeren begynte alle å ta bilder av det! Smaken var fantastisk. Ikke altfor søt som du forventer. Huden var perfekt!

Ingredients

3 Quarts eplejuice

1 ½ pund brunt sukker

1 ½ Kopp kosher salt

4 appelsiner - delt i kvarte

6 unser fersk ingefær - i tynne skiver

15 hele nellik

6 laurbærblader

1 fedd knust hvitløk

14 pund kalkun

Vegetabilsk olje for børsting av kalkun

Preparation

I en stor kjele over høy varme, kok opp eplejuice, brunt sukker og salt, rør for å løse opp sukker og salt.

Kok i ett minutt, fjern fra varmen og skum av skummet. La blandingen avkjøles til romtemperatur. I en 5 gallon plastbøtte eller annen beholder (jeg bruker en kjøler) som er stor nok til å enkelt holde kalkunen, kombinerer du 3 liter vann, appelsiner, ingefær, nellik, laurbærblader og hvitløk. Tilsett eplejuiceblandingen og rør.

Fjern og kast fettet fra kalkunhulen. Reserver halsen og innmaten til annen bruk. Skyll kalkunen innvendig og utvendig, tøm og senk kalkunen i saltlaken. Om nødvendig, topp med en tung vekt for å være sikker på at den er helt nedsenket. Avkjøl i 24 timer.

Røyk ved 230°F i omtrent minst 3-4 timer til låret registrerer seg ved 180°F og brystet er 165°F. Jeg tilsatte eplerøyk de første 90 minuttene.