Smoked Curry Chicken Salad Recipe

Røkt karri Kylling SalatoppskriftHemmeligheten bak perfekt røkt kyllingbryst er kyllingsaltlake og riktig indre temperatur. Kyllingbryst kan være et av de vanskeligste kjøttene å røyke godt fordi det er så darned lett å overkok.

Ingredients

1 gallon vann

⅓ kopp hermetikksalt

½ kopp hvitt sukker

3 ss løkpulver

1 ss Morton Tender Quick

1,5 ss karripulver

2 ts hvit pepper

Salathode

4 kyllingbryst (ett til hver salat)

Hakkede "hot house" tomater (mengde er personlig preferanse)

Strimlet colby jack ost (mengde er personlig preferanse)

Gressløk (mengde er personlig preferanse)

Preparation

Karri kyllinglake:

Løs opp saltet og sukkeret helt før du tilsetter kyllingen i saltlaken. Og sørg for at saltvannstemperaturen er under 41 °F for sikkerhets skyld. Jeg prøver å kjøle dem ned @ 38°F grader.

Røkt karrikylling:

Bløtlegg dem i saltlaken i 2 til 4 timer. De blir saltere når de kokes lenger, og de vil ha litt mer smak av krydder. Etter saltlegging lar du kyllingen lufttørke på rist før de går i røykemaskinen. Du får bedre røyksmak hvis kyllingen er tørr.

Legg kyllingen i din forvarmede Bradley-røyker, som går på 220 °F. Jeg bruker hickory og eple, plassert annenhver Bisquette, men du kan bruke din favoritt. Bare hold røyken på den lyse siden. Kylling er delikat og trenger ikke å røykes så lenge som annet kjøtt.

Det tar fra 3-4 timer for kyllingbrystene å nå 160 grader i en Bradley Smoker. På den tiden, ta dem ut på et fat, dekk til med et folietelt og la dem hvile i 10 til 15 minutter før du skjærer dem horisontalt for å legge dem på salaten. (serveringsforslag: bare for utseendet kan du fyre opp din Bradley Grill og legge kyllingbryst på grillen, ganske enkelt for å få grillmerkene for øyet tiltalende servering, slik vi har gjort med vår )

Instruksjoner for salatseng:

Skjær salathodet i to. Vask under kaldt rennende vann og tøm godt.

Kombiner hakkede "hot house" tomater, strimlet Colby jack ost, gressløk i en middels stor bolle.

Bland med en skje til det er godt blandet. Avkjøl.

Rist vanlig husholdnings "smørbrød" krydret med lett dryss av karripulver og kuttet i biter for å bruke som krutonger

Skjær hver halvdel av salathodet i 2 eller 3 kiler, avhengig av størrelse. riv i 2-3 tommers biter, legg på en salattallerken.

Legg diagonale skiver av røkt karrikylling på toppen av salatsengen

Valgfritt: Skje dressing over hver salatseng når den er klar til servering. (røkt karri og tilsatt krydder gjør dressing valgfri