Røkt karri Kylling Salatoppskrift
Hemmeligheten bak perfekt røkt kyllingbryst er kyllingsaltlake og riktig indre temperatur. Kyllingbryst kan være et av de vanskeligste kjøttene å røyke godt fordi det er så darned lett å overkok.
Ingredients
1 gallon vann
⅓ kopp hermetikksalt
½ kopp hvitt sukker
3 ss løkpulver
1 ss Morton Tender Quick
1,5 ss karripulver
2 ts hvit pepper
Salathode
4 kyllingbryst (ett til hver salat)
Hakkede "hot house" tomater (mengde er personlig preferanse)
Strimlet colby jack ost (mengde er personlig preferanse)
Gressløk (mengde er personlig preferanse)
Preparation
Karri kyllinglake:
Løs opp saltet og sukkeret helt før du tilsetter kyllingen i saltlaken. Og sørg for at saltvannstemperaturen er under 41 °F for sikkerhets skyld. Jeg prøver å kjøle dem ned @ 38°F grader.
Røkt karrikylling:
Bløtlegg dem i saltlaken i 2 til 4 timer. De blir saltere når de kokes lenger, og de vil ha litt mer smak av krydder. Etter saltlegging lar du kyllingen lufttørke på rist før de går i røykemaskinen. Du får bedre røyksmak hvis kyllingen er tørr.
Legg kyllingen i din forvarmede Bradley-røyker, som går på 220 °F. Jeg bruker hickory og eple, plassert annenhver Bisquette, men du kan bruke din favoritt. Bare hold røyken på den lyse siden. Kylling er delikat og trenger ikke å røykes så lenge som annet kjøtt.
Det tar fra 3-4 timer for kyllingbrystene å nå 160 grader i en Bradley Smoker. På den tiden, ta dem ut på et fat, dekk til med et folietelt og la dem hvile i 10 til 15 minutter før du skjærer dem horisontalt for å legge dem på salaten. (serveringsforslag: bare for utseendet kan du fyre opp din Bradley Grill og legge kyllingbryst på grillen, ganske enkelt for å få grillmerkene for øyet tiltalende servering, slik vi har gjort med vår )
Instruksjoner for salatseng:
Skjær salathodet i to. Vask under kaldt rennende vann og tøm godt.
Kombiner hakkede "hot house" tomater, strimlet Colby jack ost, gressløk i en middels stor bolle.
Bland med en skje til det er godt blandet. Avkjøl.
Rist vanlig husholdnings "smørbrød" krydret med lett dryss av karripulver og kuttet i biter for å bruke som krutonger
Skjær hver halvdel av salathodet i 2 eller 3 kiler, avhengig av størrelse. riv i 2-3 tommers biter, legg på en salattallerken.
Legg diagonale skiver av røkt karrikylling på toppen av salatsengen
Valgfritt: Skje dressing over hver salatseng når den er klar til servering. (røkt karri og tilsatt krydder gjør dressing valgfri