Røkt Far East Chicken Oppskrift
Hoisinsaus er en veldig vanlig ingrediens i kinesisk mat, brukt som glasur til kjøttet.
Ingredients
1 kg (2 lb) kyllingbryst, med bein i
45 ml (3 ss) hoisinsaus (tilgjengelig i kinesiske seksjoner)
30 ml (2 ss) hver av hvitvinseddik, sherry, vann og olje
Preparation
Forberedelse:
Skinn kyllingbrystene, fjern så mye fett som mulig. Sette til side.
Kok opp hoisinsaus, eddik, sherry, vann og olje, i en liten kjele. Reduser varmen og la det småkoke i ett til to minutter. Kul.
Dekk alle overflater på kyllingbitene, gni godt inn.
La kyllingen stå i romtemperatur i to timer.
Røykemetode:
Forvarm røykeren til omtrent 85-100°C (185-220°F).
Legg kyllingen på oljede rist.
Røykkok i omtrent 1½ – 2½ time eller til et øyeblikkelig termometer viser 55–60°C (130–140°F). Koketiden vil variere avhengig av vær og vindforhold.