Smoked Far East Chicken Recipe

Røkt Far East Chicken Oppskrift



Hoisinsaus er en veldig vanlig ingrediens i kinesisk mat, brukt som glasur til kjøttet.

Ingredients

1 kg (2 lb) kyllingbryst, med bein i

45 ml (3 ss) hoisinsaus (tilgjengelig i kinesiske seksjoner)

30 ml (2 ss) hver av hvitvinseddik, sherry, vann og olje

Preparation

Forberedelse:

Skinn kyllingbrystene, fjern så mye fett som mulig. Sette til side.

Kok opp hoisinsaus, eddik, sherry, vann og olje, i en liten kjele. Reduser varmen og la det småkoke i ett til to minutter. Kul.

Dekk alle overflater på kyllingbitene, gni godt inn.

La kyllingen stå i romtemperatur i to timer.

Røykemetode:

Forvarm røykeren til omtrent 85-100°C (185-220°F).

Legg kyllingen på oljede rist.

Røykkok i omtrent 1½ – 2½ time eller til et øyeblikkelig termometer viser 55–60°C (130–140°F). Koketiden vil variere avhengig av vær og vindforhold.