Røkt Kylling og mais Chowder -oppskrift
Denne røkt kylling og mais chowder, med møre kyllingbiter, poteter og frossen mais lager i en utrolig trøstende suppe. Det er så enkelt å forberede seg, at du ikke kan gå galt med det.
Ingredients
10 kopper vann
1 Røkt kyllingskrott
1 laurbærblad
3 fedd hvitløk
1 Liten løk - skrelt og i terninger
1 rød paprika, uthulet og kuttet i terninger
4 mellomstore poteter - skrelt og i terninger
2 kopper fersk eller frossen mais
2 kopper røkt kyllingkjøtt - i terninger
1 ts salt
½ ts sort pepper
¼ ts tørr timian
½ ts paprika
½ ts gurkemeie
1½ kopper 10% krem
Preparation
Tilsett vann, røkt kyllingskrott, laurbærblad og hvitløksfedd i en stor nederlandsk ovn eller gryte. Kok opp og senk deretter varmen til en koking. La det småkoke i ca 1 ½ - 2 timer for å utvikle en fin buljong. Sil av buljongen og kast skroget, laurbærbladet og hvitløken.
Hell 6-7 kopper buljong tilbake i kjelen sammen med løk, rød paprika, poteter og mais.
Gi suppen et oppkok igjen og senk deretter varmen til en koking. La suppen småkoke i ca 20 eller til de kuttede potetene er myke.
Rør inn røkt kylling i terninger, krydder og fløte. La suppen småkoke i ca 15 minutter til.
Serveres varm.