Smoked chicken and corn chowder

Røkt Kylling og mais Chowder -oppskrift



Denne røkt kylling og mais chowder, med møre kyllingbiter, poteter og frossen mais lager i en utrolig trøstende suppe. Det er så enkelt å forberede seg, at du ikke kan gå galt med det.

Ingredients

10 kopper vann

1 Røkt kyllingskrott

1 laurbærblad

3 fedd hvitløk

1 Liten løk - skrelt og i terninger

1 rød paprika, uthulet og kuttet i terninger

4 mellomstore poteter - skrelt og i terninger

2 kopper fersk eller frossen mais

2 kopper røkt kyllingkjøtt - i terninger

1 ts salt

½ ts sort pepper

¼ ts tørr timian

½ ts paprika

½ ts gurkemeie

1½ kopper 10% krem

Preparation

Tilsett vann, røkt kyllingskrott, laurbærblad og hvitløksfedd i en stor nederlandsk ovn eller gryte. Kok opp og senk deretter varmen til en koking. La det småkoke i ca 1 ½ - 2 timer for å utvikle en fin buljong. Sil av buljongen og kast skroget, laurbærbladet og hvitløken.

Hell 6-7 kopper buljong tilbake i kjelen sammen med løk, rød paprika, poteter og mais.

Gi suppen et oppkok igjen og senk deretter varmen til en koking. La suppen småkoke i ca 20 eller til de kuttede potetene er myke.

Rør inn røkt kylling i terninger, krydder og fløte. La suppen småkoke i ca 15 minutter til.

Serveres varm.