Asian Style Smoked Chicken Recipe

Asiatisk stil Røkt kylling Oppskrift



Hvis du er ute etter en asiatisk røkt kyllingoppskrift, kan du prøve å bruke denne saltlaken før du røyker. Jeg brukte en modifisert saltlake/marinade for noen kyllinglår. De kom ganske bra ut. Du kan være i stand til å erstatte sitronsaft med sherryeddik. Hvis du suger kyllingen, klemmer jeg vanligvis saften av ½ sitron i en bolle med vann nok bare til å dekke kyllingen. Men mer sitronsaft ville ikke skade. Å legge 1 eller 2 teskjeer av 5 -stjerners krydder til denne oppskriften er også en god idé. Her er et annet alternativ: Noen ganger kan du bruke en enkel saltlake med fjærkre. Etter å ha måle den nødvendige mengden vann, bare tilsett salt (de-jodisert) til et egg vil flyte. Tilsett deretter litt Demerara -sukker etter din smak. Noen som en 50/50 blanding, men det er en personlig smak. Jeg bruker vanligvis varmt vann, da saltet og sukkeret vil oppløses raskere. Men sørg for at saltlaken er riktig avkjølt før bruk.

Ingredients

6 Lb kyllinglår

16 oz eplejuice

12 Oz øl, flat (god kvalitet)

¼ Kopp Mortons Kosher salt (2 unser)

¼ Kopp brunt sukker

¼ Cup Chinese soyasaus; eller annen type soyasaus

¼ Cup sherryeddik

2 ts Worcestershire saus

4-6 fedd hvitløk - hakket

Preparation

Kombiner alle ingrediensene, unntatt kylling, i en ikke-reaktiv beholder.

Avkjøl i 1 til 2 timer for å la smakene blande seg.

I mellomtiden fjerner du eventuelt ekstra fett fra kyllinglårene, og skyller godt. (Valgfritt, jeg liker å bløtlegge kyllingen i en blanding av sitronsaft og vann i ca. 10 minutter. Det ser ut til at kyllingen smaker friskere.)

Tørk og legg lårene i en ikke-reaktiv bolle eller plastpose. Hell marinade over lårene, avkjøl og mariner i 4-6 timer.

Fjern lårene fra marinaden, og skyll lett.

Sett utildekket i kjøleskapet og la lufttørke i 2-4 timer før tilberedning/røyking.