Smoked chicken souvlaki

Smoket Hisken Souvlaki Mann



Begynn med en enkel marinade med olivenolje, sitronsaft og rødvinseddik. Røyk deretter kyllingen ved hjelp av lønn eller eik og tilbereder dukkert. Du kan også vurdere å tilsette salater, ris og en pita.

Ingredients

Kylling Souvlaki:

4 Benfrie kyllingbryst uten skinn, kuttet i terninger

⅓ kopp olivenolje

¼ kopp rødvinseddik

Saft av 1 sitron

4 fedd hvitløk, finhakket

1 ss oregano

2 ts timian

1 ts salt

1 ts malt svart pepper

Trespyd

Tzatziki Dip:

2 kopper vanlig yoghurt

½ engelsk agurk

1 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss fersk dill, finhakket

Preparation

Kylling Souvlaki:

Bland alle ingrediensene, minus kyllingbryst og spyd i en bolle. Legg kyllingbrystterningene i en form og hell marinaden over dem, vend dem i marinaden for å sikre at de er helt belagt. Dekk fatet med lokk eller plastfolie og sett i kjøleskapet i minst en time.

Bløtlegg trespyd i vann i 20-30 minutter

Tre de marinerte kyllingterningene på spydene. Plasser spydene side ved side på røykstativ, pass på at de ikke berører hverandre.

Start røykeapparatet med valgfrie trebisquetter (lønn eller eik fungerer veldig bra!). Bring røykeren opp til en temperatur på 250ºF.

Legg kyllingspydene i røykemaskinen og stek til den indre temperaturen når 165ºF, ca. 3 timer.

Tzatziki Dip:

Skrell den engelske agurken. Riv agurken og press ut så mye som mulig av saften fra den revne agurken med hendene. Kast saften og skallet.

Bland revet agurk med de resterende ingrediensene.

Sett tzatzikien i kjøleskapet i 30-60 minutter for å la smakene blande seg.

Server med røkt kyllingsouvlaki sammen med ris eller en pita.