Røkt Landskylling Oppskrift
Country Chicken går fantastisk med potetmos eller fransk stekte poteter, coleslaw og erter.
Prøv å røyke en blanding av løk og sopp i løpet av den siste timen med kyllingen for en fin sidefat. Eller sakte sauter røkt løk og sopp til de er gjennomskinnelige og møre. Tilsett mel og kyllingbuljong for en god smaksnus.
Ingredients
En kylling på 1 til 1,5 kg (2 til 3 lb) i kvarte
Marinade:
500 ml (2 c) epleeddik
250 ml (1 c) salatolje
5 ml (1 ts) hvit pepper
5 ml (1 ts) salt
15 ml (1 ss) krydderblanding
15 ml (1 ss) hvitløkspulver
1 egg
Preparation
Bland sammen marinadeingrediensene i en middels stor bolle.
Legg kyllingen i en grunne ildfast form og hell marinaden over.
Dekk til og avkjøl over natten og snu kyllingbiter av og til.
Røykemetode:
Bruk eplesmaksbisquetter til å bringe Bradley Smoker til ca. 100°C (220°F).
Fjern kyllingen fra marinaden og legg den på rist i røykemaskinen.
Pass på å bruke et kjøtttermometer, varm røyk kylling ved mellom 100 °C til 120 °C (220 °F til 250 °F) til kyllingen er gjennomstekt, ca. 2 til 3 timer.