Smoked Country Chicken Recipe

Røkt Landskylling Oppskrift



Country Chicken går fantastisk med potetmos eller fransk stekte poteter, coleslaw og erter.

Prøv å røyke en blanding av løk og sopp i løpet av den siste timen med kyllingen for en fin sidefat. Eller sakte sauter røkt løk og sopp til de er gjennomskinnelige og møre. Tilsett mel og kyllingbuljong for en god smaksnus.

Ingredients

En kylling på 1 til 1,5 kg (2 til 3 lb) i kvarte

Marinade:

500 ml (2 c) epleeddik

250 ml (1 c) salatolje

5 ml (1 ts) hvit pepper

5 ml (1 ts) salt

15 ml (1 ss) krydderblanding

15 ml (1 ss) hvitløkspulver

1 egg

Preparation

Bland sammen marinadeingrediensene i en middels stor bolle.

Legg kyllingen i en grunne ildfast form og hell marinaden over.

Dekk til og avkjøl over natten og snu kyllingbiter av og til.

Røykemetode:

Bruk eplesmaksbisquetter til å bringe Bradley Smoker til ca. 100°C (220°F).

Fjern kyllingen fra marinaden og legg den på rist i røykemaskinen.

Pass på å bruke et kjøtttermometer, varm røyk kylling ved mellom 100 °C til 120 °C (220 °F til 250 °F) til kyllingen er gjennomstekt, ca. 2 til 3 timer.