Smoked Beer Brined Chicken Recipe
Når du tilbereder øllake, bare husk at denne typen saltlake trenger raskt inn i kyllingbitene. Så du trenger ikke mye av det. Du trenger ikke dyrt øl. Enhver form vil beskytte kylling mot tørking mens den røykes.
Ingredients
10 til 15 skinn på, utbenede kyllinglår og vinger
For saltlaken:
2 kopper gult øl (ca. 1,5 bokser)
2 kopper vann
3 ss kosher salt
3 ss sukker
1 ss varm saus
For ruben:
¼ kopp brunt sukker
2 ss kosher salt
2 ts paprika
1 ts kajennepepper
½ ts sort pepper
1 ts granulert eller dehydrert hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
Bradley Flavour Bisquettes – Aldersmak
Preparation
Bland sammen ingrediensene til saltlaken. Tilsett ølet til slutt da det skummer litt.
Dekk kyllingen med saltlake og sett tildekket i kjøleskapet over natten.
Fjern kyllingen fra saltlaken og skyll med kaldt vann.
Bland sammen ingrediensene til ruben.
Kast kyllingbitene jevnt i rub.
Legg vinger og lår direkte på røykstativet.
Røyk kyllingen ved 225°F med Alder Bisquettes.
Oppskrift av: Lena Clayton