Røkt Benløst kalkunbryst Oppskrift
Unn deg en munnvannende, røkt kalkunbrystoppskrift som vil forlate smaksløkene dine som ønsker mer. Den tørre gniblandingen av kosher salt, brunt sukker, svart pepper, paprika og cayennepepper, kombinert med den langsomme røykeprosessen, skaper en saftig og smakfull kalkun som er perfekt for enhver anledning.
Ingredients
3 ss Kosher salt
2 ss brunt sukker (enten lyst eller mørkt)
1 ss malt svart pepper
2 ts paprika
1 ts malt kajennepepper
4-6 pund hvitt benfritt kalkunbryst (jeg bruker kaprifol)
Preparation
Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
Dekk kalkun med litt vegetabilsk olje, og påfør rub på alle deler av brystet.
Pakk godt inn i plastfolie, og sett i kjøleskap over natten.
Plasser brystet i en forvarmet 250°F røyker, og påfør 6 kirsebærbisquetter (eller bisquetter etter eget valg).
Røyk/kok til den indre temperaturen når 165 °F.
Fjern brystet fra røykeriet, pakk det inn i folie og la det hvile i 15-20 minutter.
I løpet av denne tiden vil den interne temperaturen stige ytterligere 5 - 10 °F. Kjøttet kommer ut fuktig, mørt og deilig.